Borås Djurpark – boende|paket|priser|öppettider|djur

Sibirisk tiger på Borås djurpark

Borås djurpark är kanske Sveriges näst mest populära zoo efter Kolmården. I denna artikel ger vi dig information om boende och paket, öppettider, priser för inträde, djur, etc.

Djurparken grundades för övrigt 1962 och det allra första djuret var ett lejon vid namn Simba. Andra kända djur genom åren har varit och är de afrikanska elefanterna och geparderna.

Förra året skedde det en baby-boom på djurparken. För första gången på 25 år föddes det nämligen järvungar på zoot, och dessutom förökade sig också den afrikanska vildhunden (vilket också är ovanligt). Som om det inte vore nog med det så utökade geparderna sin representation i Borås med sammanlagt 12 ungar! Dessutom anlände storken med antiloper, sebror, björnar och en orangutang! I maj månad kom det också en ”liten” elefantkalv.

I april 2014 föddes det tre lejonungar i djurparken, Klara, Banzai och Kovu.

Boende, paket och rabatt på Borås djurpark

Hotels.com har mycket bra erbjudande vad det gäller boende i Borås. Faktum är att deras hotell har en bästa pris garanti. Påfallande ofta har även Hotels.com rabatt på sina redan billiga boende-paket. Scandic Plaza (som även har ett paket med inträde), First Hotel Grand Borås och Comfort Hotel Jazz är tre lite finare hotell som ligger nära stadens zoo. Lite billigare alternativ som du kan välja mellan inkluderar Best Western och Hotell Sköna Nätter.

Gillar du camping? Det blir egentligen inte mycket billigare boende, men många tycker hela besöket blir ett större äventyr om man bor i husvagn eller tält. En av Borås största campingplatser heter Borås Camping Saltemad med stugor, vandrarhem och över 300 campingplatser. Saltemad ligger dessutom nära djurparken.

Djur i Borås zoo

Det finns cirka 500 djur med närmare 100 arter på djurparken. Man har delat upp parken i olika områden:

Giraff Savannen hittar du Afrikansk Stäppelelefant, Elandantilop, bläsbock, hjälmpärlhöna, Grants sebra, kafferbuffel, giraff och struts. Exotiska rovdjur finns representerade med Afrikansk vildhund, lejon, gepard och sibirisk tiger. Här finns också nordiska djur som brunbjörn, lodjur, järv, varg, visent och älg. Det populära aphuset huserar bomullshuvudtamarin, borneoorangutang, kungspytonorm, sebramangust, schimpans, sulawesimakk och vithandad gibbon. Vid Sälsjön kan man titta på sydafrikansk pälssäl och gråsäl och området Fågelsjöar är hemvist åt fåglar som flamingo, nilgås och änder. Övriga djur på Borås djurpark är bongoantilop, noshörning, elefant, pingvin, trumpetarnäshornsfågel och påfågel.

Priser Borås Djurpark 2014

Priserna på Borås djurpark är riktigt bra och kostar till exempel mindre än att gå på en Elfsborg match… Priser lågsäsong 2014 (22 mars-31 maj): Barn upp till 4 år, men ej fyllda 15,  betalar 140 och barn under 4 går in gratis, vuxna 210, och seniorer betalar 190 kronor. Priserna under högsäsongen är bara cirka 30 kronor dyrare per biljett.

Öppettider Borås djurpark:

Zoot är stängt i december och januari men öppnar sedan under sportlovet, påsklovet och drar sedan igång på allvar 26 april då man har öppet måndag till söndag 10-16 (samma öppettider i juni). Under juli och augusti månad har man öppet fram till 18:00. För exakta öppettider 2014 se bilden nedan.

Öppettider Borås Djurpark 2014

Adress till Borås djurpark: Fristadsvägen 24.

Läs artikel om Sveriges bästa djurparker.

Vad tycker du om Borås zoo? Skriv dina tankar nedan.

{ 1 kommentar… läs det nedan ellerlägg till en }

Jenny april 19, 2014 kl. april 19, 2014

lite synd att det inte kommer upp kostnadspris för antalet jag söker.
Om jag ville bo tillsammans m min dotter på nåt boende vid djurparken får jag kostnads förslag om 2 vuxna o 2 barn men vi är 1 vuxen 1 barn och vill bo, inte 1 natt, utan 3 nätter inkl bad

Svara

Lämna en kommentar