Borås Djurpark – boende|paket|priser|öppettider|djur

Sibirisk tiger på Borås djurpark

Borås djurpark är kanske Sveriges näst mest populära zoo efter Kolmården. I denna artikel ger vi dig information om boende och paket, öppettider, priser för inträde, djur, etc.

Djurparken grundades för övrigt 1962 och det allra första djuret var ett lejon vid namn Simba. Andra kända djur genom åren har varit och är de afrikanska elefanterna och geparderna.

Under 2013 har det skett en baby-boom på djurparken. För första gången på 25 år har det nämligen fötts järvungar på zoot, och dessutom har den afrikanska vildhunden (vilket också är ovanligt) förökat sig. Som om det inte vore nog med det så har geparderna utökat sin representation i Borås med sammanlagt 12 ungar! Dessutom har storken anlänt med antiloper, sebror, björnar och en orangutang! I maj månad förväntas det också en ”liten” elefantkalv.

Boende, paket och rabatt på Borås djurpark

Hotels.com har mycket bra erbjudande vad det gäller boende i Borås. Faktum är att deras hotell har en bästa pris garanti. Påfallande ofta har även Hotels.com rabatt på sina redan billiga boende-paket. Scandic Plaza (som även har ett paket med inträde), First Hotel Grand Borås och Comfort Hotel Jazz är tre lite finare hotell som ligger nära stadens zoo. Lite billigare alternativ som du kan välja mellan inkluderar Best Western och Hotell Sköna Nätter.

Gillar du camping? Det blir egentligen inte mycket billigare boende, men många tycker hela besöket blir ett större äventyr om man bor i husvagn eller tält. En av Borås största campingplatser heter Borås Camping Saltemad med stugor, vandrarhem och över 300 campingplatser. Saltemad ligger dessutom nära djurparken.

Djur i Borås zoo

Det finns cirka 500 djur med närmare 100 arter på djurparken. Man har delat upp parken i olika områden:

Giraff Savannen hittar du Afrikansk Stäppelelefant, Elandantilop, bläsbock, hjälmpärlhöna, Grants sebra, kafferbuffel, giraff och struts. Exotiska rovdjur finns representerade med Afrikansk vildhund, lejon, gepard och sibirisk tiger. Här finns också nordiska djur som brunbjörn, lodjur, järv, varg, visent och älg. Det populära aphuset huserar bomullshuvudtamarin, borneoorangutang, kungspytonorm, sebramangust, schimpans, sulawesimakk och vithandad gibbon. Vid Sälsjön kan man titta på sydafrikansk pälssäl och gråsäl och området Fågelsjöar är hemvist åt fåglar som flamingo, nilgås och änder. Övriga djur på Borås djurpark är bongoantilop, noshörning, elefant, pingvin, trumpetarnäshornsfågel och påfågel.

Priser Borås Djurpark 2013

Priserna på Borås djurpark är riktigt bra och kostar till exempel mindre än att gå på en Elfsborg match… Priser lågsäsong 2013 (23 mars-31 maj): Barn upp till 4 år går in gratis, och fram till 15 år betalar de 140 kronor och vuxna strax över 200 kronor., seniorer 190. 

Priser högsäsong 2013 (1 juni-21 augusti): Barn 160 kronor, vuxna 230, seniorer 210.   Detta är ett enligt oss ett mycket lågt pris för vad man får tillbaka på denna fina djurpark.

Öppettider Borås djurpark:

Zoot är stängt i december och januari men öppnar sedan under sportlovet, påsklovet och drar sedan igång på allvar i maj då man har öppet måndag till söndag 10-16 (samma öppettider i juni). Under juli och augusti månad har man öppet fram till 17:00 och halva september har man öppet måndag till söndag 10-16, samt andra halvan lördag och söndag 10-16. Man har också bara öppet under lördag och söndag i oktober och i november går det bara att besöka djurparken under höstlovet. För exakta öppettider 2013 se bilden nedan.

Öppettider för 2013

Adress till Borås djurpark: Fristadsvägen 24.

Läs artikel om Sveriges bästa djurparker.

Vad tycker du om Borås zoo? Skriv dina tankar nedan.

Lämna en kommentar