≡ Meny

Julfilmer 2018 för såväl barn som vuxna – familjefilmer med jultema – DVD/Bluray och bio

i Barnfilmer

En av de bästa stämningshöjarna under julen är att alla samlas i slutet av kvällen och tittar på en mysig film, kanske helst med jultema, men huvudsaken är att det är en film alla kan uppskatta, oavsett ålder. Vi har tittat närmare på vilka julfilmer som släpps inför julen 2018 på såväl DVD som på Bluray, och vilka filmer som går på bio under julledigheten.

Tips: Bästa play-kanalen för barn är SF Kids.

Bästa nya julfilmerna 2018

Trolls holiday special

Julkalender: Selmas saga

Shelby

Senaste årens julfilmer nedan:

  • Busiga Benny
  • Trolls Holidays
  • Familjen Jul i Tomte land


Förra årets bästa julfilmer för barn ansågs vara Snobben. För lite mer vuxna och tonåringar rekommenderas den mycket underhållande Guardians of the Galaxy. Samtliga dessa filmer finns nu på DVD/Bluray. Andra filmer som gick på bio i fjol runt julen och nu går att hyra/köpa är:

  • Hobbit: Smaugs ödemark 3D (med Mikael Persbrandt i en av rollerna). Åldersgräns för denna är 11 år.
  • Ernst och Celestine, som är en animerad familjefilm som handlar om möss och björnar.
  • Walking with Dinosaurs 3D eller digital, och med svensk text, har premiär 20 december.

Läs våra tips på alla tiders bästa julfilmer. 

Här köper du billigast julfilmerna på nätet.

Bluray/DVD – julfilmer 2015

Biofilmer som går under julen 2015

Snobben The MovieDecember är en av de största månaderna på bio och ofta har man premiär på årets mest emotsedda svenska film under annandagen. I år är ingen undantag då såväl svenska barnfilmen Ett, tu, tre och Tsatsiki Farsan och olivkriget har premiär.

Vad det gäller amerikanska barnfilmer är utan tvekan Snobben den stora film-händelsen under julen. Den har premiär, med svenskt tal, på juldagen.

Den största filmen överlag, som blir årets familjefilm då den har en relativt låg åldersgräns på 13 år är förstås del 7 i Star Wars-sagan: Star Wars: The Force Awakens. Den har redan slagit alla rekord i förbokade biljetter i Sverige. Har ni möjlighet rekommenderar vi att ni besöker en biograf med 3D. Detta kommer bli en riktigt häftigt, modern upplevelse på den stora duken. För Star Wars-leksaker och andra prylar rekommenderar vi svenska Disney Store på nätet. 

Star Wars VII har åldersgräns på 13 år

Bra filmer för barn och familjen på DVD som släpps innan julafton

Minioner, Insidan ut (fantastisk film för alla åldrar av Pixar), Astrid Lindgren-boxen Kappsäck, Barbie och hennes systrar, Tjuvarnas jul och Trollkarlens dotter, Nicke Nyfiken 3, The Land Before Time och Winx säsong 3 på box.

Fler filmer som haft premiär (som ni kanske missat) de senaste åren som vi rekommenderar:

  • Croodarna är en helfestlig, animerad familjefilm som släpps 16 oktober. De tecknade, förhistoriska figurerna är perfekt för de som vill ha något mer kul att titta på efter Kalle och hans vänner.
  • Monsters Inc 2 Monsters Inc 2, Monsters University är perfekt som familjefilm!
  • Den tecknade barnfilmen Emil & Ida i Lönneberga (den bygger på Björn Bergs fina bokillustrationer) och den kanske största svenska filmsatsningen någonsin, Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann (med bland annat Björn Gustavsson).

Tips på julpyssel för både barn och vuxna. 

Köp julpynt billigt på nätet.

Barnfilmer 2016.

{ 0 kommentarer… add one }

Lämna kommentar