≡ Meny

Gröna Lund 2017 – nyheter och information om öppettider och priser

i Nöjesfält

Gröna Lund logo 2017

För tre år sedan tillkom det äntligen en nyhet på Gröna Lund, nämligen åkturen Eclipse, ”världens största Starflyer”! För 2 år sedan kom det dock inga nya attraktioner.

I fjol presenterades en stor nyhet, nämligen House of Nightmares vilket är ett modernt skräckhus. En ny höghöjdsattraktion får  sin premiär 2017. Vi pratar om Ikaros, som för dig 95 meter upp i luften, vinlar sätet i 90 grader så du har ansiktet mot marken…sedan kommer det hastiga fallet!

Tjej åker Gröna Lund-attraktionen Ikaros

Ikaros

Även om det inte tillkommit ännu fler karuseller eller åkturer för barnen 2017 så är Gröna Lund förstås en höjdare på andra vis.

En av de bästa åkturerna annars är fortfarande Eclipse, som är en så kallad starflyer, som är en 121 meter hög slänggunga (världens högsta i sitt slag) som svingar runt sina passagerare i hela 70 kilometer i timmen! Är man helt omänskligt oberörd av denna åktur (det tror vi ingen kan vara) så kan man om inte annat njuta av den fenomenala utsikten över Stockholm!

Eclipse

Tips på boende Stockholm.

I fem år har piratshowen Kapten Knallröds Piratäventyr varit en stor favorit hos barnen. Vi har dock inte sett någon information om att den återkommer 2017.

Andra saker som rekommenderas för barnfamiljer är ”Barnens egen timme” (det Lilla Området med karuseller för de mindre öppnar 10:00 under högsäsong), samt barnföreställningarna på Lilla Scen.

The Cardigans spelar den 5 maj på Grönan! 

K0nsertsommaren avslutas med Hoffmaestro 15/9. Fler populära artister som kommer spela på Grönan i sommar är bland annat Magnus Uggla, Rebecca & Fiona, Markoolio, Alice Cooper, Miss Li och First Aid Kit.

Öppettider Gröna Lund 2016

  • Gröna Lund har premiär den 29 april klockan 12:00. Säsongen varar fram till slutet av september, närmare bestämt till den 29 september.
  • Under högsäsongen är det Lilla Området med barnkaruseller öppet från klockan 10. Hela Gröna Lund öppnar från klockan 11.
  • Ordinarie öppettider för Grönan är från 10:00 till 23:00.

Priser 2017

  • 0-6 år gratis
  • 7-64 år 115 (på konsertkvällar kostar biljetten cirka 200)
  • 65+ gratis
Säsongskortet Det Gröna Kortet kostar 250 kronor och ger gratis entré från det att nöjesfältet öppnar i april tills det stänger i september. Guldkortet kostar 1599 och ger utöver fri entré även ett åkband per dag.

Har vi kanske missat någon viktig information om Gröna Lund 2017? Skriv en kommentar till oss nedanför här i så fall!

{ 1 kommentar… add one }

  • gunilla westling augusti 16, 2017, augusti 16, 2017

    Vi är ett boende för ungdomar inom Stockholms Stad som ska till Gröna Lund på söndag kl 13:00. Vi kommer att ha en rekvisition med oss, då vi inte har kontanter. Går det bra med rekvisition?

Lämna kommentar