Kategorier
Resa med barn

Barnsemester – tips på semester med barnen – barnresor utomlands

Barn på semester vid stranden

Man är aldrig för liten för att älska det underbara med att resa! Barn behöver också resa på semester, och då framför allt till lek i solen och poolen. Det finns många bra barnvänliga destinationer som har mycket sol. Vi tänkte dock ge tips på de paketresor och destinationer som vi tycker är bäst lämpade för en barnsemester, med hänsyn till faktorer som aktiviteter, pris, väder, bekvämlighet och inte minst säkerhet!

Obs, Sembo är en mycket bra aktör vad det gäller att erbjuda prisvärda resor med barnen. Boka din semester på sembo.se

Resor med barnen till spanska Solkusten och Gibraltar

När det gäller en barnsemester, som även erbjuder ett underbart äventyr för de vuxna, gillar vi framförallt den spanska Solkusten, Costa del Sol. Öster om Malaga ligger det lite mer barnvänliga orter som till exempel hela familjens favoritresemål Nerja. Tips på en mycket bra sida där du kan hyra hus och lägenheter i barnvänliga Nerja. På Solkusten är maten billig, området har mest sol på den europeiska kontinenten, och det finns bra vägar och buss- och tågförbindelser till roliga utflyktsmål:

Till exempel i Estepona ligger en djurpark som påminner om Jurassic Park! I Benalmadena ligger en stor nöjespark (Tivoli World). Det finns flera nöjesfält, vattenparker och zoon längs Costa del Sol. En dagsutflykt ni bara måste göra med barnen är att ta en tripp till Gibraltar och se de härliga aporna som lever vilt uppe på toppen på klippan, och inte minst göra en båtutflykt för att se delfiner hoppa och leka runt båten!

Dessutom går det förbluffande nog att kombinera sin resa till tropiska Nerja (som vi alltså rekommenderar som bas för semestern) med en skidsemester i Sierra Nevada, som ligger bara två timmar bort. Vilket barn vill inte testa att åka slalom på dagen och ta sig ett dopp i havet på kvällen?!

Disneyland Paris, All Inclusive och Bamseklubben

Bamseklubben är perfekt för barnsemestern

Vi tycker också att en weekend på Disneyland i Paris är en riktig höjdare för barnen. Paris ligger dessutom bara några timmars flygresa bort från Sverige. Visserligen finns det både Disneyland och Disneyworld i USA också, men det är handen på hjärtat inte lätt att vara liten och sitta i ett flygplan så länge, och sedan behöva acklimatisera sig till en helt ny tidszon till råga på allt. Främst hemresan med den påföljande jet-laggen är en plåga för såväl vuxna som barn. Läs mer information om bokning och Disneyland.

En all inclusive resa till Spanien, Egypten, Cypern, Grekland eller Turkiet är ett mycket bekvämt och prisvärt alternativ för en barnresa. Det finns till Thailand också, men Thailand är en lång (tolv timmar) flygresa bort och ibland känns landet väldigt osäkert för ett barn. Vi är dock säkra på att våra läsare kan bidra med underbara minnen för barnen även från detta land, och andra länder som ligger lite längre bort. Vi rekommenderar hur som helst att boka med Apollo som specialiserat sig på barnvänliga hotell runtom i världen. Du hittar deras erbjudande på barnpriser

Bamseklubben är en klassiker för barnsemestern. Det är fritidsresors BlueVillage-resort som har Bamseklubben och Super Kids inbakat i sitt koncept. Det går även att boka till All inclusive för Blue Village. Detta koncept känns dock lite förlegat. De flesta stora hotell är mycket barnvänliga och har olika typer av aktiviteter för barnen. Man ska inte behöva betala så mycket extra för det.

Läs förslag på resmål under vintern för familjen.

Praktiska tips på vad man ska tänka på när man reser med barn. 

Ett svar på ”Barnsemester – tips på semester med barnen – barnresor utomlands”

Stängt för kommentering.