Hästspel för tjejer – PC, online, brädspel

Hästspel för mindre och större tjejer och killar är bland de mest populära spelen för barn. I denna artikel ger vi tips på var barnen kan spela lite enklare alternativ online, och var du kan köpa lite mer matiga spel till PC, MAC, eller Xbox. Vi ger även tips på ett bra brädspel med hästar.

Hästspel PC – DVD och download

CDON har några specifika hästspel för tjejer på PC. Du kan köpa dem på DVD eller ladda ner via butiken. Dessa spel är helt klart bättre vad det gäller grafik och spelkänsla än de alternativ till hästspel som finns online. Här går även att Köpa något av Sims-spelen. Sims 3 har en expansion (tilläggspel) som heter ”Husdjur”, som har massor av olika moment som involverar hästar. Till exempel kan man bygga ett stall, tävla i hoppning, sköta om sina hästar, etc. Detta är förmodligen det mest populära spelet med hästar som släppts till PC och vi rekommenderar det varmt till både yngre och äldre barn (även många vuxna uppskattar det). Sims 3 finns även till Xbox och Mac.

Hästspel – brädspel

Hästspel för tjejer Det finns inte så många sällskapsspel för barn som handlar om hästar. Dock är Min Drömhäst från klassiska Alga ett mycket bra och populärt brädspel. Det är ett roligt hoppspel som även fäster vikt vid säkerhet, som hjälm, sadel, etc. För 2-4 spelare, 5-9 år.

Se spel och andra hästrelaterade produkter på Babyshop.

Hästspel online

Vi gillar egentligen inte online spel då de ofta är lite väl förenklade och tråkiga. Men ibland kan det vara ett bra och enkelt alternativ att spela online. Det finns några bra sidor som specialiserar sig på roliga hästspel på nätet för tjejer.

Läs fler tips på olika typer av spel för barn. 

Har du tips på nya och roliga hästspel?  Online, dataspel, eller brädspel? Skriv gärna en kommentar till oss i kommentarsfältet nedan.