Barnkalas i Malmö – aktiviteter|lekar|museum|lekland

Malmö har en hel del kul att erbjuda familjen som inte vill anordna barnkalas hemma. I denna artikel går vi igenom olika Lekland, museer  cirkuskalas, ubåts-besök, fäktning, badkalas och andra roliga aktiviteter för barn i Malmö.

Roliga ställen att besöka för barnens kalas i Malmö

  • LEOS Lekland i Malmö ligger på Stadiongatan 24 och har öppet alla dagar i veckan mellan 10 på morgonen till 19 på kvällen. Ring och boka tid på Lekland på 040-92 98 00.
  • Funhouse Lekland ligger på Fosievägen 4, telenummer: 040-834 00.
  • Busfabriken i Malmö säger sig vara det största leklandet inomhus i hela Europa. Busfabriken har aktivititeter för barn i åldrarna 4-14 år, och har öppet alla dagar 10-20. På Busfabriken finns allt du kan tänka dig som klätterställningar, pysselhörna för små barn, rutschkanor, bollhav, studsmattor, spel och mycket annat. Inträdet för barn i alla åldrar kostar dessutom bara strax över 100 kronor.
  • Någon av Malmös alla McDonald´s-restauranger är också ett alternativ för den som vill ha ett färdigt alternativ för barnkalaset. Dock mest lämpligt för mindre barn egentligen.
  • Laserdome i Malmö hittas på Drottninggatan 1. På Laserdome special-anordnar man barnkalas-paket (med mat) på söndagar, för barn upp till 12 år.
  • Badkalas anordnas mellan mars och oktober (lördag och söndag) på trevliga Oxievångsbadet. Ring 040-34 26 06 för mer information.

Museum i Malmö

Vad det gäller muséer i Malmö som är lämpliga för barnen så rekommenderar vi främst:

Medeltida skepp
   • Koggmuseet är härligt att besöka för de som gillar skepp från medeltiden, så kallade koggar. Medeltidsskeppen i Malmö på skeppsbron är roligast att besöka under sommartid, då man även ges möjlighet att testa medeltidsinspirerad mat (som dock är i det smaklösaste laget för ketchup-älskande ungar).
   • Kunskapstivolit hade nyöppning i december 2012. På kunskapstivolit kan man lära sig om teknik och naturvetenskap samtidigt som man har riktigt kul! Här finns fler än 50 roliga och berikande experiment och aktiviteter för de flesta åldrar. Kunskapstivolit hittas på Malmöhusvägen 6. E-post: malmomuseer@malmo.se.
   • HMS U3På Malmö Museer på Malmöhusvägen kan du besöka Teknikens och Sjöfartens hus där man bland annat kan stiga in den bevarade ubåten HMS U3, som sjösattes för första gången 1943, mitt under brinnande världskrig. Visningar anordnas varje tisdag och söndag så gott som året runt. Ring och boka tid på 040-34 44 38.
   • Slottet i MalmöMalmöhus slott som ligger precis i närheten av ubåten är faktiskt nordens äldsta bevarade slott från renässansperioden. Malmöhus slott byggdes klart redan (men anorna går ännu längre tillbaka i tiden) i mitten av 1500-talet, alltså innan Skåne ens tillhörde Sverige. Boka visning på 040-34 44 00.

 

 

 

Andra aktiviteter för barn i Malmö

Ett kul alternativ till ett traditionellt kalas är att boka tid på Malmö Fäktklubb (för barn från 7 år och uppåt). Fäktklubben arrangerar en härlig kombination av fäktning, lekar och barnkalas för 150 kronor timmen per barn. Ring 0705-700719 för mer information.

Eller varför inte prova ansiktsmålning? Professionell ansiktsmålning i Malmö och Skåne på barnkalas, marknader, tillställningar, event m.m.

Malmös cirkusskola är också riktigt kul säger de som provat. Detta handlar om lite större kalas (dock max 25 barn) med barnkalas och cirkuslekar och cirkusövningar i ett paket. Maila info@malmocirkusskola.nu för mer information.

Barnteater i Malmö

Barnens scen i Folkets Park arrangerar under året olika typer av barnkultur som musik för barn, cirkus, barnteater etc. Under sommaren bedrivs verksamheten utomhus i parken. Ring 040-709 91 för mer information om aktuellt program.

Malmö Opera har en ungdoms- och barnverksamhet som kallas för operaverkstan. Här kan ni läsa om aktuella föreställningar.

Har du tips på vad man kan hitta på till barnkalaset, eller besöket, i Malmö? Lämna gärna dina kommentarer här nedanför.

3 svar på ”Barnkalas i Malmö – aktiviteter|lekar|museum|lekland”

Vi bara informera att vi inte har barnkalas hos oss.

Hej, Susanne. Men man kan väl ändå besöka chokladfabriken som en kul grej i samband med kalaset? 🙂 Eller vill du att vi ska ta bort informationen helt?

Svara

Hej,

Ta gärna bort informationen. Visningarna är mer inriktat till vuxna med kaffe och två praliner plus föreläsning om choklad.

Man kan alltid komma hit och dricka en kopp varm choklad och titta på vårt lilla minimuseum.

Hälsningar
Susanne

Kommentera