Barnkalas Göteborg – hitta det perfekta stället för kalaset eller skolresan

Liseberg är barnens favorit
Göteborg är en bra stad för barn och här finns massor av olika roliga utflyktsmål för barnen. I Göteborg kan barnen bland annat:

  • Besöka Liseberg som är Nordens största nöjespark. Liseberg är öppet från slutet av april till oktober. Nytt för 2012 är bland annat Lisebergshjulet.
  • Laserdome är också ett kul alternativ för barnkalaset i Göteborg. Laserdome på Grafiska vägen 32 har öppet sju dagar i veckan, 12-21.
  • Lek och buslandet GöteborgLek & Buslandet på Backaplan är Europas största inomhus-lekland och är hela 5000 kvadratmeter stort. Här kan barnen leka i bland annat discorum och Spiderman-rum och det finns över 100 roliga aktiviteter att välja på för barnen. Det går även att boka specialpaket för barnkalaset på Lek & Buslandet, och då ingår bland annat mat och glass.
  • Tycker barnen att Lek & Buslandet är lite för stort finns exempelvis lite mindre varianter av lekland, som till exempel Bushuset på Grafiska vägen 30. Bushuset är ”bara” 100 kvm stort vilket gör det lite mer gemytligt. Här finns bland annat en kul klätterställning. Bushuset riktar sig främst till barn mellan 1 och 11 år.
  • Gökboet på exportgatan 7 är också ett mycket bra ställe för den som vill anordna ett minnesvärt barnkalas (eller firmafest för den delen). På Gökboet har man aktiviteter som Gokart på vatten, femkamp med grenar som lasergame och gladiatorkamp, paintball och fångarna på Gökboet.
  • Pick n paint på Olivedalsgatan anordnar evenemang där barnen får pyssla och måla. Bland annat ges de möjligheten att måla keramik.
  • Göteborg Gokart Center ligger på Bulyckevägen 20 och anordnar gokart för barn och ungdomar mellan 7 och 15 år. Det går att anordna gokart till paketpriser för under 300 kronor per barn.
  • Vattenpalatset i Lerum är en hit hos de minsta. Utöver roliga vattenlekar finns här även bowling och biograf som är utmärkta aktiviteter för ett roligt födelsedagskalas.
  • Vill dina barn testa att rida en ponny på kalaset? Då rekommenderar vi Ponnylyckan, som ligger på Stamby gård. Ponnylyckans personal har bred erfarenhet och här kan barnen tryggt testa på att rida en ponny.
  • Åkerheshallen i Frölunda anordnar roliga barnkalas med till exempel innebandy eller fotboll.
  • Vill barnen testa att fäktas (det är riktigt kul, och bra träning!)? Då finns Allez Fäktning Göteborg vid Nya varvet. Här kan barnen tryggt och säkert få testa på att fäktas.
  • Det finns även ett stort antal McDonald’s i Göteborg som arrangerar födelsedagskalas. Gå helt enkelt in på din närmaste McDonald’s restaurang så ger de dig mer information och prisuppgifter.

Museer, Universeum och barnteater i Göteborg, etc.

   • Universeum anordnar barnkalas med hajtårtaUniverseum är ett fantastiskt utflyktsmål för barn i alla åldrar. Universeum kan även anordna speciella barnkalas där barnen får uppgifter som ska lösas, de får söka efter nycklar till hemliga skatter och får i slutändan nöjet att låsa upp en skattkista. Under äventyret får de träffa olika djur, se exotiska växter och utföra vetenskapliga experiment. I det speciella kalasrummet får de pannkakor och juice (går även att köpa till tårtor som till exempel en ”hajtårta”). Rekommenderad åldersgräns för barnkalas på Universeum är 5-10 år (men själva byggnaden i sig passar förstås alla åldrar). Universeum är för övrigt en av de mest attraktiva besöksmålen för skolresan i Sverige.
   • Göteborgs Naturhistoriska Museum är också en höjdare för barnkalaset eller skolresan. Dinosaurieskelettet är kanske det som fascinerar mest av allt. Muséet ligger i Slottskogen som även har andra roliga aktiviteter för barn.
   • Folkteatern på Olof Palmes Plats anordnar barnteater under större delen av året. Deras barnteater riktar sig till barn mellan cirka 5-9 år.

Har ni tips på bra lokaler, etc. för barnkalas i Göteborg? Skriv ner dina tips på roliga aktiviteter som barnteater och lokaler där barn kan ha kalas i Göteborg och skicka in som kommentar nedan.

Ett svar på ”Barnkalas Göteborg – hitta det perfekta stället för kalaset eller skolresan”

Vill du själv ordna ditt barnkalas, men saknar det lilla extra för att förgylla festen? Dadda KidCare levererar olika typer av inslag, aktiviteter och underhållning som kompletterar barnkalaset fint.

Kalaset som är barnsligt enkelt!

En Clown, en Trollkarl, en Superhjälte, en Prinsessa eller en livs levande Nalle? Temafigurerna är många och varianterna på programinnehållet är oändliga.

Dadda KidCare erbjuder ansiktsmålning, lekar och figurballonger, clowner, dansuppvisning – allt som kan göra ditt barnkalas till en succé.

Dadda KidCare kalasservice erbjuder barnunderhållning och aktiviteter på privata barnkalas och familjefester.
På alla barnkalasbesök är målet att sprida glädje och se till att alla små gäster och vuxna trivs tillsammans. Barnkalaset blir något man aldrig glömmer och gästerna går hem med ett fint leende på läpparna!

Oavsett om du sköter det mesta själv eller låter Dadda KidCare arrangera ditt kalas finns alla möjligheter att uppfylla din kalasdröm!
http://www.facebook.com/daddakidcare

Kommentera