Barnspel – Roliga spel online, brädspel, tärningsspel, dataspel med mera

Vill du köpa billiga spel till datorn (PC eller Mac) eller till olika konsoler som Playstation eller Xbox rekommenderar vi att du läser denna artikel med tips på billiga dataspel online för barn i alla åldrar. Läs om barnspel 2022.

Tips på bra spel för barn

Kul brädspel och sällskapsspel som barn gillar är bland annat:

  • Spelet (engelska) Planet blev för bara några år sedan utsett till årets spel i denna kategori.
  • Knasiga djur som går ut på att man ska sätta ihop olika djur (varje djur består av tre olika kroppsdelar).
  • Råttfällan är ett kul spel för barn från fem år och uppåt som går ut på att man spänner fast spelpjäser i en ”råttfälla” och sedan gäller det för spelarna att plocka upp så många av pjäserna som möjligt innan fällan går igen.
  •  År 2006 blev Spöktrappan utsett till årets spel för barn. Uppföljaren Spökskogen riktar sig mot barn från 5 år och uppåt och handlingen går ut på att barnen som förvandlades till spöken i första spelet nu ska ta sig till hemmets lugna vrå… men först måste de passera genom Spökskogen.
  • Den försvunna diamanten är ett kul tärningsspel som barn från 6 år (eller yngre beroende på hur bra de är på matte) verkligen gillar då det går ut på att lyfta brickor i jakten på diamanter. Har man otur stöter man dock på banditer. Lärorikt och kul.
  • Ett annat kul men lärorikt spel som istället för matte riktar in sig på bokstäver är Bokstavsjakten. Vinnaren hyllas av medspelarna med en bokstavsjakt-sång vilket sannerligen stimulerar tävlingsinstinkterna hos de små! Spelet vänder sig till barn 4 år och uppåt.
  • Fia med knuff är förstås ett roligt spel för alla åldrar som alla barn borde prova på någon gång. För barn mellan 4 och cirka 8 år är Fem myror är fler fyra elefanter ett lärorikt och roligt brädspel.
  • Ticket to Ride Europe är ett mycket populärt brädspel som går ut på att samla tågkort för att kunna ta sig runt i Europa.
  • Vi tycker också att föräldrar bör introducera de lite äldre barnen till det underbara och alltmer bortglömda spelet Schack! Få spel har en så stark förmåga att verkligen kunna stimulera och utveckla ett strategiskt och logiskt tänkande. Schack ska för övrigt spelas på en bräda, inte en dator eller mobiltelefon.
  • Ett kortspel som alltid är en succé med barnen är Junior Alias!
Vill du köpa sällskapsspel lite billigare online rekommenderar vi Babyshop. De har dessutom ett mycket stort utbud.

Tycker du att barnen behöver aktivera sig lite mer, och använda hela kroppen när de leker? Läs våra tips på klassiska lekar för barn. Dessutom är det helt gratis att leka!

Några kritor och ett ritblock är också viktigt att barnen får leka med för att utvecklas. Har du slut på kritor hemma finns det även barnspel online där de kan måla (även om det förstås inte är lika kul jämfört med riktiga kritor).

Kul spel online för barnen

BarnspelSpelo är Sveriges största spelsajt online. Spelo har olika gratis, lite enklare spel för olika åldrar, 3 år och uppåt. Bilspel, tjejspel, äventyrsspel, sportspel, etc. Enkla Barbie spel hittar du genom en enkel Google sökning.  Många barn tycker dock att online spelen är lite repetitiva och tråkiga jämfört med ”riktiga” dataspel.

Har du fler tips på bra länkar med online-spel för barnen? Gärna lärorika spel. Skicka gärna in din kommentar nedan.

Ett svar på ”Barnspel – Roliga spel online, brädspel, tärningsspel, dataspel med mera”

Kommentera