Barnkalas Stockholm

Bra ställen för att kalas på i StockholmMassor av roliga aktiviteter för barn i Stockholm

I denna artikel går vi igenom de roligaste ställena att ha barnkalas på och de bästa tipsen för en utflykt med barnen i Stockholm.

 • För de lite äldre barnen är Paintball alltid en stor succé! Åldersgränsen för paintball brukar vara 13-15 år. Det finns flera eventföretag som anordnar paintball i huvudstaden. Sedan finns det ju alltid Laserdome i Stockholm också. Bland annat finns det Laserdome på Markvardsgatan, på Surbrunnsgatan och ett (Laserfortet för barn mellan 7 och 14 år) på Saltmätargatan mitt i city. Det finns som oftast ingen åldersgräns för Laserdome, utan kravet är (de är justerbara) att västarna ska passa även mindre barn. Väldigt små barn tycker dock att Laserdome är en ganska stressig aktivitet.
 • Lekpalatset i Järfälla är en höjdare då den består av 2000 kvadratmeter, en del med Lekland och en del med laserspel. Leklandet innehåller rutschkanor, klätterställningar, bollhav, hoppborgar, kalasrum och bilar. Lekpalatset har även en uppskattad XBOX 360 hörna med familjespel.
 • LekobusstockholmLek och bus Stockholm. Lekobusstockholm är det största leklandet i Sverige och riktar sig till barn mellan 1-13 år. Lek och bus Stockholm ligger i Infra City och erbjuder bland annat dinosaurer tema, basketplan, bollhav, fotbollsplan, studsmattor, klätterställningar, sjörövarskepp och babyhörna. Lek & Bus har även ett café med lunch och fika för dem som vill leka hela dagen.
 • Man kan ju inte göra en sådan här lista och utelämna Gröna Lund. Nöjesfältet har öppet från början av maj till september. Barn mellan 0 och tre år åker gratis i målsmans sällskap.  Och barn mellan 0 till sex år har alltid gratis inträde på Gröna Lund.
 • På Solvalla går det att anordna kalas med utomhusaktiviteter som bågskytte, klättring, vinterspel, pulka, dans, korvgrillning i skogen, etc.
 • Såvitt vi känner till anordnar samtliga McDonald’s i Stockholm även barnkalas. Det finns dock som denna lista säkert visat bra mycket roligare alternativ att välja på i Stockholm. Men ibland kan McDonald’s vara en enkel lösning.
 • Att boka kalaset på till exempel O ‘Learys Kista Bowling kan också vara ett enkelt alternativ till kalaset. De har dessutom en god pannkaksbuffé. Överlag finns det massor av bowlinghallar i huvudstaden och du behöver knappt leta för att hitta dem.
Bra tips på paket för dig som vill besöka Stockholm med barn. 

 Skicka efter barnkalastårtor online

Andra roliga saker att göra och se för barn i Stockholm

 • Barn uppskattar att gå på museum mer än vad man tror. Och de flesta museum har speciella avdelningar som är anpassade för barnen.
 • Exempel på roliga museer för barnen: Vasamuseet, Cosmonova (planetarium och Imax), Aquaria Vattenmuseum, Birkamuseet som visar hur vikingarna levde, Fjärilshuset och Skansen som innehåller massor av roliga saker för barnen att titta på.
 • Om man bor i Stockholm så kan man boka pysselkalas på Scrapparazzi, för barn från 6 år. Mer info finns på deras hemsida.
 • Leksaksmuseet på Södermalm är också en höjdare. Här hittar ni utställningar med gamla och fantastiska leksaker som modelljärnvägar, dockskåp, leksaksbilar, gamla dockor, etc. Här anordnas det också regelbundet olika föreställningar för de minsta, som barnteater.
 • Barnteater är en mycket kul aktivitet för barnen. Det finns mer teater för barn i Stockholm än någon annanstans i Sverige. Kolla in till exempel: Dockteatern Tittut på Lundagatan 33, Boulevardteatern på Götgatan 73, eller Junibacken på Djurgården (fem föreställningar per dag).
 • Djurparker i Stockholm. Björklunds hage har djur och lekparker och möjligheter för barnen att rida ponny, Skansen har världens i sitt slag största friluftsmuseum, Fjärilshuset har färgrika fåglar och fjärilar och Skansen Akvariet har exotiska djur som krokodiler, apor och ormar.
 • Ishallar är heller inga svårigheter att hitta i Stockholmsområdet. Testa till exempel Björkängshallen i Huddinge, Dalénhallen på Lidingö, Danicahallen, Husby ishall, Ishuset i Tumba eller Järfälla ishall. Det finns också flertalet offentliga skridskobanor att tillgå.
 • Det vimlar av simhallar i Stockholm och badhusen som barnen uppskattar mest är förmodligen Eriksdalsbadet, Huddingehallen och Bro Simhall.
 • Ett annorlunda tema för barnkalaset är att hyra in sig i en musikstudio och låta barnen spela in en låt, med skivomslag och till och med video om så önskas. Till exempel erbjuder Fame Studios på Kungsbo Strand detta.
 • Cirkus i Stockholm ligger på Djurgården och anordnar olika former av föreställningar och shower året runt. Sedan anordnas det regelbundet olika typer av klassiska cirkusföreställningar i Stockholm. Kolla in Cirkus Lokomotiv, Cirkus Normal och Cirkus Cirkör.

Har du tips på var man kan ha roliga barnkalas, och vad det finns för mer roliga aktiviteter, i Stockholm?  Skriv gärna nedan.

Ett svar på ”Barnkalas Stockholm”

Kommentera