Super Mario spel till olika Nintendo format samt online

Super Mario Bros
Mario är en av Nintendos mest sålda spel-karaktärer

Super Mario Bros är en av världens mest berömda karaktärer vad det gäller spel. Karaktären har figurerat i över 200 spel som tillsammans sålt i hundratals miljoner exemplar.

Super Mario Bros skapades av japanen Shiegery Miyamoto 1981. Det första framträdandet för Mario skedde i Donkey Kong. Sedan skapades Super Mario Bros (som från början var en snickare men blev en rörmokare som bor i Nintendos Mushroom World) och spelfiguren har sedan dess medverkat i otaliga egna titlar samt gjort olika gästspel. Super Mario blev även en spelfilm 1993, med Bob Hoskins i huvudrollen. Han har också medverkat i flera animerade TV-serier, och har en egen tecknad serietidning, etc.

Köpa Super Mario spel och andra produkter online

Vi rekommenderar Cdon som har ett stort urval av olika mario-spel, till flera olika konsoler, som Nintendo 3Ds, Wii, etc. De har även nyckelringar och andra produkter med Mario-tema, som plånböcker, T-shirts, etc. Butiken har bra pris på sina TV-spel och dessutom är frakten (direkt till dörr om ordern får plats i brevlådan) mycket snabb.

Lite fakta om Nintendos Mario

I början av 2012 lät Nintendo meddela att deras senaste mario spel, Super Mario 3D Land (till Nintendo 3DS) gått över den magiska gränsen fem miljoner sålda exemplar. Även Mario Kart 7 är snart framme vid den magiska gränsen.

Kommande super mario spel till wii och Nintendo DS är bland annat Paper Mario och Super Smash Bros.

Man spekulerar i att eftersom mobiler (och surfplattor som Ipad) som Android och Iphone blir allt mer vanliga som spelkonsoler måste Nintendo förr eller senare släppa sina mest populära spel även i dessa format. Räkna alltså med att inom några år kommer du kunna spela Super Mario och andra Nintendo-legender även på din Iphone eller HTC.

I och med den hårdnande konkurrensen mellan Nintendo, Xbox och Sony Playstation tippar vi att i den närmaste framtiden kommer Nintendo även att släppa licensen till gamla mario spel till Xbox och Sony.

Spela Mario gratis på nätet

Du kan för övrigt också spela mario online gratis på till exempel coolaspel.se, spelo.se eller spelagratis.nu. Vi föredrar dock helt klart att spela Super Mario Bros på Nintendo (wii är den roligaste konsolen) vilket ger en helt annan spelkänsla jämfört med spelen på nätet. Dessutom finns Nintendos original-spel i de flera fall översatta till svenska. Online-spelen är på engelska, och ofta lite klumpiga för barnen att styra. De mario spel som vi har testat online kraschar dessutom ofta i moderna webbläsare.

Sekvens från den första leveln i det första Super Mario-spelet:

Kommentera