Kategorier
Nöjesfält

Lalandia i Billund – guide till paketresa och erbjudande på billigt boende 2021

Lalandia slog upp portarna för sin tropiska aktivitetspark i Billund 2009 och har snabbt blivit en stor succé för såväl svenska som danska barnfamiljer. Lalandia i Rödby har dock varit ett av de mest populära resmålen för svenska barnfamiljer i över 2 decennier. I närheten av vattenparken i Lalandia ligger nämligen Legoland på promenadavstånd. Lalandia och Legoland är den perfekta kombinationen för en paketresa med barnen! Vi börjar denna artikel med ett tips på det bästa erbjudandet sommaren 2021 (hur det nu blir med den är fortfarande osäkert!).

Boende Lalandia 2021

Aquadome

På området finns det närmare 1000 semesterlägenheter, men de är inte precis billiga. Överlag är en resa till Lalandia och/eller Legoland en ganska dyr tillställning för barnfamiljen (särskilt som det tillkommer flera olika entrébiljetter, etc). Det billigaste alternativet vi hittat är Sembo som regelbundet anordnar billiga paketresor och dessutom har special-erbjudande då och då. Du kan även hyra andra, separata hus eller lägenheter via Sembo. Se också hotels.com.

Man kan också boka semesterhus direkt via Lalandia, och de har även paketerbjudanden med inträden etc. Det bästa brukar vara dock att välja en billig svensk researrangör som inkluderar resan, entrébiljetter för de olika aktiviteterna, etc.

Resa till Lalandia

Man kan ta sig till Billund genom att flyga till dess flygplats (Billund flygplats, som ofta ett dyrt alternativ) eller ta med sig bilen (eller boka en paketresa med ett bussbolag) på färjan över med Stena Line – eller helt enkelt bila över bron. Det blir dock billigare och mer bekvämt att beställa en paketresa (se ovan).

Inomhusplaza

Nyheter under 2021

I år är det inga större nyheter som man presenterat än så länge. Den stora nyheten för några år sedan var en stor inomhus-vattenrutschbana vid namn Twister. Andra nyheter inkluderade en panorama-bastu, Shuffleboards, snabbare Internet i stugorna, en ny baby-lounge, samt en fiskesjö.

Innan dess sedan var det inte mycket till nyheter, men ni hittar nyheterna från året dessförinnan nedanför.

  • I Aquadome byggdes det förr förra året en ny (väldigt stor!) Aqua Play Ground. Detta innebär bland annat 5 nya rutschkanor.
  • Samtidigt byggde man även nya omklädningsrum, nya miljöer vid ingången (bland annat med äkta palmer) och ett nytt kafé.
  • Ny fiskesjö (put ´n take) vid parkeringen mot huvudentrén.

Fakta och tips Lalandia

  • Det vimlar av roliga aktiviteter för såväl mindre som större barn och det mesta av det bästa hittar du på det inglasade torget Lalandia Plaza.
  • Vattenparken Lalandia Aquadome är 10, 000 kvadratmeter stor och har pooler, grottor, vattenrutschkanor, spa och akvarium. Det härligaste i vårt tycke är spa-delen där man sitter uthomus i varma bubbelpooler
  • Fler aktiviteter på Lalandia inkluderar Monky Tonky Factory där barnen ges möjligheten att tillverka sina egna mjukisdjur, bollhav, lekrum med olika teman (djungel, etc), minigolf och bowling.
  • För de vuxna finns det en hel del shopping på Lalandia. Shopping-utbudet är dock ganska begränsat till leksaker, kläder och mat.
  • Det finns flera restauranger på området, så man behöver aldrig oroa sig för vad man ska äta, snarare hur man ska kunna hålla ner priserna på mat.
  • Det är den största, tropiska nöjesparken av sitt slag hela Europa.

Läs fler roliga tips på resor med barnen under semestern.

Kommentera