Kategorier
Nöjesfält

Astrid Lindgrens Värld – fakta, rabatt, boende och öppettider 2024

Astrid Lindgrens Värld

Astrid Lindgrens Värld som ligger i Vimmerby öppnade portarna 1981 och har snabbt blivit en av de svenska barnens stora favoriter. På Astrid Lindgrens Värld återfinns de flesta av Lindgrens sagofigurer, som Emil i Lönneberga, Karlsson på taket, Pippi Långstrump, Madicken, Bröderna Lejonhjärta, Ronja Rövardotter och Rasmus på luffen.

Här kan barnen leka i sagomiljöer som Villa Villekulla, Katthult, Karlssons tak, Mattisborgen och Bullerbyn. På sommaren anordnas det underbara shower med musik, dans, teater och sång baserade på Lindgrens sagor för barnen.

Boende Astrid Lindgrens Värld 2024

Hotell Vimmerby i - Björkbacken Karaktärshotellet

Om du letar efter ett billigt boende rekommenderar vi hotels.com (prisgaranti). Här kan du välja att bo billigt på Björkbacken Karaktärshotellet (som dessutom är inspirerat av Lindgrens figurer) eller lite flottare på Vimmerby Stadshotell.

Det ligger också en camping och stugby i närheten. Dessa är dock ofta fullbokade och många uppskattar inte stöket som uppstår i camping-miljöer.

Man har också byggt en ny boendeanläggning på området – Den Lilla Staden. Området känns som en mysig liten stadskärna med stadslängor med villor, bodar och torp som de såg ut förr i tiden.

Har du tips på annat billigt boende i närheten? Skriv gärna en kommentar till oss nedan.

Rabatter, erbjudande och paket

Det görs förbluffande få kampanjer runt Astrid Lindgrens värld. Självklart är det vissa bussarrangörer etc. som då och då erbjuder ett bra paket med inträde + boende, men ingen återkommande, och ingen med en riktigt rejäl rabatt. Medlemmar i ICA, COOP och IKEA Family får ibland erbjudande om rabatt på inträdet, paket-resa etc. Men det är sällan dessa erbjudanden är värst spektakulära heller

Inträdespriset må se lite högt ut, men vi tycker att med tanke på hur mycket underhållning man får för pengarna så är det värt det. Få nöjesparker, om något, ger mer upplevelse för pengarna. Vår rekommendation är att, om ni kan, åker till Astrid Lindgrens Värld under lågsäsongen och letar upp ett så billigt boende som möjligt (alla håller bra standard) i vår föregående länk.

Priser för inträde Astrid Lindgrens värld 2024

 • Huvudsäsong: 17 maj till 20 augusti.
 • Barn 3-14 år:  1 dag 385 kronor
 • Vuxen: 495 respektive
 • Seniorer: 375 res.
 • Barn mellan 0-2 år kommer in gratis hela säsongen. 

Fakta och nyheter Astrid Lindgrens värld:

 • Området är 130, 000 m2 stort
 • Nyheter 2024: utställning om Astrid lindgren. Dessutom en ny storsatsning på Mattisskogen.
 • Nytt för ett par år sedan var kvällsteater i Villa Villekulla, Pippi på de sju haven. I år är det ”Ronjas födelse” som sätts upp.
 • Parken har öppet mellan maj och augusti. Öppettiderna varierar lite, men världen är öppen från cirka tio på morgonen till sjutton på kvällen under försäsongen och 17-18 under högsäsongen. Helgöppet i September, fredag till söndag. ALV är även öppet under höstlovet.
 • Under vinterhalvåret är området också öppet under lov och vissa helger
 • Höst och hantverksmarknaden anordnas årligen mellan vecka 22 och 24.
 • Det finns parkering på området (som inte kostar särskilt mycket).
 • För några år sedan skedde det mycket på Astrid Lindgrens värld. Bland annat invigde man ett helt nytt område som är 22000 m2 stort! Man har återskapat Småland som det såg ut i slutet av 1800-talet omgiven av gärdsgårdar, stenrösen, gamla ekar och slåtterängar. Det är dock gården Katthult från Emil i Lönneberga som får mest uppmärksamhet.
 • I området finns inte bara Katthult med Emil och hans familj utan även Krösa Majas stuga. Lekområdet på en gammal bondgård blev genast en succé bland barnen. I den småländska stadsmiljön som man byggt upp finns det förstås också restauranger och affärer.