Kategorier
Nöjesfält

Liseberg 2020 nyheter, boende och öppettider

Lisebergshjulet Liseberg i Göteborg är Sveriges mest populära nöjesfält och varje år bjuder man på spännande nyheter för både barn och vuxna. I denna artikel går vi igenom allt du behöver veta inför ditt besök. Vi skriver om nyheter på Liseberg fler år tillbaka, hela årets artist-lista, de nya priserna (Liseberg har faktiskt höjt priserna något mindre än de flesta andra nöjesparker i Sverige och i år har man inte höjt entrépriset alls för en enkel biljett) och tips på billigt boende, etc.

Nyheter Liseberg 2020

Årets stora nyhet är ett nytt sagoslott i Kaninlandet.

Förra årets stora nyhet var det nya nöjesområdet “Hamnområdet” med festivalstämning under öppen himmel.

För två år sedan var det  Valkyria, en berg- och dalbana som uppnår en hastighet på hela 1105 kmh!

Den stora nyheten 2017 var den 42 meter höga, roterande gondolen Loke.

Gondolen Loke
Gondolen Loke

Lisebergs trädgårdar

Förr förra årets stora nyhet på nöjesparken i Göteborg är den nya vackra trädgården i gammal brittisk Viktoriansk stil. I denna nya trädgård återfinns även 3 nya åkturer, nämligen Aerospin (flygmaskiner som åker runt, runt, runt), Blomsterkrause med karusellhästar (ingen biljett behövs för att åka dessa) och Barnens Paradis, där barnen kan svinga sig runt och klättra i stora nät.

För fem år seden var nyheten Mechanica som är en åktur som snurrar omkring med dig i 360 grader, 30 meter upp i luften! Den påminner konceptuellt som något taget ut er mörk fantasy-värld med trollkarlar och märkliga manicker. Se video nedan.

Om berg- och dalbana: Helix

Helix som hade sin premiärtur 26 april 2014 är ett komplement till den gamla berg- och dalbanan som nu är längre (1,4 kilometer) och snabbare än någonsin. När den går som fortast är den uppe i närmare 100 kilometer i timmen. Åkturen som tar 2 minuter är den andra banan i Europa som använder LSM-teknik som innebär snabbare acceleration på vissa strategiska punkter. De som åker banan kommer vid hela 7 tillfällen uppleva det som om de vore viktlösa! Liseberg har som målsättning att att kontinuerligt utveckla banan och den ska fortsätta vara “en av världens bästa”.

Boende billigt boende Liseberg – erbjudande

När man letar boende runt Liseberg rekommenderar vi 99 gånger av 100 att man först och främst tittar till Hotel.com och deras ständiga erbjudanden på hotell i Göteborg Du hittar dem här.
Det lönar sig för övrigt sällan att leta efter ett billigt erbjudande med hotell, frukost och biljett i ett paket.

Tänk på att vandrarhem bed and breakfasts etc. har fullbokat i princip hela sommarsäsongen i Göteborg, så var ute i god tid om du letar vandrarhem. I synnerhet om det är något stort event eller konsert i staden samtidigt.

Relativt färska nyheter (från de senaste åren):

Kaninlandet

  • För sex år sedan firade man 90-årsjubileum och firade med att bygga sju nya attraktioner (man hade 2016 totalt 46 åkturer. Pariserhjulet, De två tornen, Uppskjutet och Höjdskräcken är borttagna). Man har också byggt flertalet nya butiker och restauranger de senaste åren.
  • Det är det gamla barnområdet som man satsade hårt på att bygga ut. Det är nu istället ett kaninland med flera nya attraktioner. Det gamla, populära Kaninhuset har byggts om och är en nu en stor och fin lekplats.
  • I närheten av Kaninlandet finns sedan i fjol också ett helt nytt, trevligt picknickområde. Många gäster har länge efterfrågat ett kaninområde så man kan ta med sig sin egen mat till Liseberg.

Atmosfear GöteborgAtmosfear är det största fria fallet du kan uppleva på ett nöjesfält i Europa. Man faller från det ombyggda Lisebergstornet från en höjd på nästan 150 meter i en hastighet på 110 km/h! Enligt Liseberg finns det bara en enda åktur i hela världen som kan mäta sig med denna fritt fall upplevelse (på andra sidan klotet i Australien).

Lisebergshjulet som hade premiär för fyra år sedan erbjuder en fantastisk utsikt över Göteborg. Lisebergshjulet är 60 meter högt och har plats för 42 gondoler. Visst är det vackert med pariserhjul?

Lisebergsentrén byggdes också om i samband med Lisebergshjulet och det finns numera dubbelt så många kassor vilket gör att man slipper stå i kö så länge som förr. Detta var den mest omfattande och kostsamma nyheten på Liseberg för några år sedan.

Artister på Liseberg 2020 (obs, alla nedanstående spelar inte på Stora scen, och fler kan tillkomma framöver, eller ställa in då vi ännu inte vet vad som händer efter Corona-krisen)

Juni

Perikles 3/6

Faith No More 25/6

Juli

Darin & Gammal 3/7

Gwen Stefani 15/7

Cat Stevens28/7

Augusti

Mama Mia the party har premiär 28/8.

September

Ej klart.

Oktober

Ej klart

Priser på Liseberg under 2020

  • Lisebergskortet (som kostar 295 kronor) ger dig fritt inträde under alla öppna dagar under sommaren.
  • Stora Guldpasset ger inte bara gratis inträde under alla dagar som nöjesfältet har öppet under kalenderåret utan du får också åka så många karuseller du bara orkar. Guldpasset kostar dock 1760 kronor.
  • Lilla Guldpasset kostar 895 kronor ger gratis inträde och gratis åkning på barnkaruseller (gäller även under jul på Liseberg).
  • Ska man bara besöka Liseberg under en dag rekommenderar vi att man skaffar Liseberg-allt-i-ett-biljetten som ger inträde och fri åkning under hela besöket. Den kostar 485 för en dag.
  • Stora Åkpasset som gäller en dag kostar 385 kronor.
  • En enkel entré-biljett kostar 110 kronor (bara 10 kronors höjning från i fjol). Barn under 110 centimeter går in gratis. 

När öppnar Liseberg 2020?

Attraktionerna öppnar preliminärt 15 maj. Säsongsavslutning är i slutet september (men man har sporadiskt öppet även i oktober, samt special-evenemang under hela året).

Under högsäsongen (juni, juli och halva augusti) har man öppet alla dagar från runt lunchtid till sena kvällen (22-23). Från och med mitten av augusti börjar man trappa ner med öppettiderna men säsongen fortsätter in i oktober.

I följande artikel kan du läsa om andra roliga saker för barnen att göra och se i Göteborg.

Alla karuseller och åkturer på Liseberg 2020:

Atmosfear, Balder, Loke,Barnnbåtarna, Cykelturen, Drakbåtarna, Evert Taubes Värld, Farfars bil, Fisketuren, Flumeride, Flygande elefanter, Flygkarusellen, Hanghai,Helix,  Jukebox, Kaffekoppen, Kaninresan, Kanonen, Knatterally, Kristallsalongen, Kållerado, Lilla Lots, Lisebergsbanan, Lisebergshjulet, Ponnykarusellen, Rabalder, Radiobilarna, Sagoslottet, Sammy & Ray, Slänggungan, Små Grodorna, Spinrock, Spökhotellet Gasten, Trummeliten, Valkyria, Uppswinget, Virvelvinden, Aeropsin, Blomsterkrause, Barnens Paradis.

 

Ett svar på ”Liseberg 2020 nyheter, boende och öppettider”

Vilka dagar är Gasten på Liseberg öppen?
är den öppen 2012-07-01 ?

Kommentera