Kategorier
Nöjesfält

Liseberg 2022 nyheter, boende och öppettider

Lisebergshjulet

Liseberg öppnar portarna 23 april och stänger 25 september.

Liseberg i Göteborg är Sveriges mest populära nöjesfält och varje år bjuder man på spännande nyheter för både barn och vuxna. I denna artikel går vi igenom allt du behöver veta inför ditt besök. Vi skriver om nyheter på Liseberg fler år tillbaka, hela årets artist-lista, de nya priserna (Liseberg har faktiskt höjt priserna något mindre än de flesta andra nöjesparker i Sverige de senaste åren och förhoppningsvis man har inte höjt entrépriset för enkel biljett lika mycket som många andra nöjesparker efter pandemin) och tips på billigt boende, etc.

Nyheter Liseberg 2022

Årets stora nyhet är Luna park.”smakprov på framtiden – makalösa uppfinningar som tar dig med på såväl tidsresor som en färd till gubben i månen”.

De senaste årens nyheter nedan:

Sagoslott i Kaninlandet.

Nöjesområdet ”Hamnområdet” med festivalstämning under öppen himmel.

Gondolen Loke
Gondolen Loke
Lisebergs trädgårdar

Förr förra årets stora nyhet på nöjesparken i Göteborg är den nya vackra trädgården i gammal brittisk Viktoriansk stil. I denna nya trädgård återfinns även 3 nya åkturer, nämligen Aerospin (flygmaskiner som åker runt, runt, runt), Blomsterkrause med karusellhästar (ingen biljett behövs för att åka dessa) och Barnens Paradis, där barnen kan svinga sig runt och klättra i stora nät.

För fem år seden var nyheten Mechanica som är en åktur som snurrar omkring med dig i 360 grader, 30 meter upp i luften! Den påminner konceptuellt som något taget ut er mörk fantasy-värld med trollkarlar och märkliga manicker.

Helix som hade sin premiärtur 26 april 2014 är ett komplement till den gamla berg- och dalbanan som nu är längre (1,4 kilometer) och snabbare än någonsin. När den går som fortast är den uppe i närmare 100 kilometer i timmen. Åkturen som tar 2 minuter är den andra banan i Europa som använder LSM-teknik som innebär snabbare acceleration på vissa strategiska punkter. De som åker banan kommer vid hela 7 tillfällen uppleva det som om de vore viktlösa! Liseberg har som målsättning att att kontinuerligt utveckla banan och den ska fortsätta vara ”en av världens bästa”.