Kategorier
Nöjesfält

Liseberg 2024 nyheter, boende och öppettider

Lisebergshjulet

Liseberg öppnar portarna 20 april och stänger i september.

Liseberg i Göteborg är Sveriges mest populära nöjesfält och varje år bjuder man på spännande nyheter för både barn och vuxna. I denna artikel går vi igenom allt du behöver veta inför ditt besök. Vi skriver om nyheter på Liseberg fler år tillbaka, hela årets artist-lista, de nya priserna (Liseberg har faktiskt höjt priserna något mindre än de flesta andra nöjesparker i Sverige de senaste åren och förhoppningsvis man har inte höjt entrépriset för enkel biljett lika mycket som många andra nöjesparker efter pandemin) och tips på billigt boende, etc.

Nyheter Liseberg 2024

Kaninlandet öppnar upp 2024.

23 firade Liseberg 100-årsjubileum med ett helt nytt område – Luna Park, samt tre nya familjeattraktioner: Turbo, Tempus och Luna.
Luna är en bumerang berg- och dalbana som blir den högsta och snabbaste i sitt slag i världen. Den har en höjd på 33,5 meter och en hastighet på 68 km/h. Luna park är ett ”smakprov på framtiden – makalösa uppfinningar som tar dig med på såväl tidsresor som en färd till gubben i månen”.

De senaste årens nyheter nedan:

Sagoslott i Kaninlandet.

Nöjesområdet ”Hamnområdet” med festivalstämning under öppen himmel.

Gondolen Loke
Gondolen Loke
Lisebergs trädgårdar

Förr förra årets stora nyhet på nöjesparken i Göteborg är den nya vackra trädgården i gammal brittisk Viktoriansk stil. I denna nya trädgård återfinns även 3 nya åkturer, nämligen Aerospin (flygmaskiner som åker runt, runt, runt), Blomsterkrause med karusellhästar (ingen biljett behövs för att åka dessa) och Barnens Paradis, där barnen kan svinga sig runt och klättra i stora nät.

För fem år seden var nyheten Mechanica som är en åktur som snurrar omkring med dig i 360 grader, 30 meter upp i luften! Den påminner konceptuellt som något taget ut er mörk fantasy-värld med trollkarlar och märkliga manicker.

Helix som hade sin premiärtur 26 april 2014 är ett komplement till den gamla berg- och dalbanan som nu är längre (1,4 kilometer) och snabbare än någonsin. När den går som fortast är den uppe i närmare 100 kilometer i timmen. Åkturen som tar 2 minuter är den andra banan i Europa som använder LSM-teknik som innebär snabbare acceleration på vissa strategiska punkter. De som åker banan kommer vid hela 7 tillfällen uppleva det som om de vore viktlösa! Liseberg har som målsättning att att kontinuerligt utveckla banan och den ska fortsätta vara ”en av världens bästa”.

Boende billigt boende Liseberg – erbjudande

Tänk på att vandrarhem bed and breakfasts etc. har fullbokat i princip hela sommarsäsongen i Göteborg, så var ute i god tid om du letar vandrarhem. I synnerhet om det är något stort event eller konsert i staden samtidigt.
Relativt färska nyheter (från de senaste åren):

Kaninlandet
 • För sex år sedan firade man 90-årsjubileum och firade med att bygga sju nya attraktioner (man hade 2016 totalt 46 åkturer. Pariserhjulet, De två tornen, Uppskjutet och Höjdskräcken är borttagna). Man har också byggt flertalet nya butiker och restauranger de senaste åren.
 • Det är det gamla barnområdet som man satsade hårt på att bygga ut. Det är nu istället ett kaninland med flera nya attraktioner. Det gamla, populära Kaninhuset har byggts om och är en nu en stor och fin lekplats.
 • I närheten av Kaninlandet finns sedan i fjol också ett helt nytt, trevligt picknickområde. Många gäster har länge efterfrågat ett kaninområde så man kan ta med sig sin egen mat till Liseberg.
Atmosfear Göteborg

Atmosfear är det största fria fallet du kan uppleva på ett nöjesfält i Europa. Man faller från det ombyggda Lisebergstornet från en höjd på nästan 150 meter i en hastighet på 110 km/h! Enligt Liseberg finns det bara en enda åktur i hela världen som kan mäta sig med denna fritt fall upplevelse (på andra sidan klotet i Australien).

Lisebergshjulet som hade premiär för fyra år sedan erbjuder en fantastisk utsikt över Göteborg. Lisebergshjulet är 60 meter högt och har plats för 42 gondoler. Visst är det vackert med pariserhjul?

Lisebergsentrén byggdes också om i samband med Lisebergshjulet och det finns numera dubbelt så många kassor vilket gör att man slipper stå i kö så länge som förr. Detta var den mest omfattande och kostsamma nyheten på Liseberg för några år sedan.

Några Artister på Liseberg 2024

Sommarkonserter på Stora Scenen:

 • 1 juni: Cleo
 • 8 juni: Newkid
 • 13 juni: Hooja
 • 20 juni: Albin Lee Meldau
 • 27 juni: Carola
 • 3 juli: Mando Diao
 • 11 juli: Benjamin Ingrosso
 • 18 juli: Melissa Horn
 • 25 juli: Kent
 • 31 juli: Gene Simmons Band

Andra konserter och evenemang:

 • 7 mars: Mando Diao tar över Liseberg
 • 24 maj: Nostalgidag med anledning av Lisebergs 40-årsjubileum
 • 6 maj: Maggio kröner sommaren på Liseberg
 • 27 februari: Cleo bjuder på storslagen hiphop på Liseberg
 • 28 februari: Hooja är klara för Liseberg

Priser på Liseberg under 2024

 • Entré: 150 kr (vuxen), 100 kr (barn 3-11 år)
 • Årskort: 1 995 kr
 • Stora åkband: 70 kr per åk
 • Vattenland: 295 kr (vuxen), 245 kr (barn)
 • En enkel entré-biljett kostar från 95 kronor. Barn under 110 centimeter går in gratis. 

När öppnar Liseberg 2024?

Attraktionerna öppnar vanliga år runt april. Säsongsavslutning är i slutet september (men man har sporadiskt öppet även i oktober, samt special-evenemang under hela året).

Under högsäsongen (juni, juli och halva augusti) har man öppet alla dagar från runt lunchtid till sena kvällen (22-23). Från och med mitten av augusti börjar man trappa ner med öppettiderna men säsongen fortsätter in i oktober.

I följande artikel kan du läsa om andra roliga saker för barnen att göra och se i Göteborg.

Alla karuseller och åkturer på Liseberg 2024:

Atmosfear, Balder, Loke,Barnnbåtarna, Cykelturen, Drakbåtarna, Evert Taubes Värld, Farfars bil, Fisketuren, Flumeride, Flygande elefanter, Flygkarusellen, Hanghai,Helix,  Jukebox, Luna, Kaffekoppen, Kaninresan, Kanonen, Knatterally, Kristallsalongen, Kållerado, Lilla Lots, Lisebergsbanan, Lisebergshjulet, Ponnykarusellen, Rabalder, Radiobilarna, Sagoslottet, Sammy & Ray, Slänggungan, Små Grodorna, Spinrock, Spökhotellet Gasten, Trummeliten, Valkyria, Uppswinget, Virvelvinden, Aeropsin, Blomsterkrause, Barnens Paradis, plussamtliga attraktioner inom Nya Luna Park.

Ett svar på ”Liseberg 2024 nyheter, boende och öppettider”

Vilka dagar är Gasten på Liseberg öppen?
är den öppen 2012-07-01 ?

Stängt för kommentering.