Kategorier
Barnkläder

Vårjacka för barn 2024 – tips på bästa typen och köpställe för jackan

I följande artikel ger vi lite tips på var du kan köpa snygga och billiga vårjackor för barnen, eller snarare var du får mest kvalitet för pengarna! Vi ger dessutom lite tips på hur man ska klä barnen runt mars och april då temperaturerna går upp och ner hela tiden och det är lerigt och blött.

Här kan du handla vårjacka åt barnet billigt online

CDON har det bästa utbudet online i Sverige av billiga vårjackor, samt regnjackor, fleece-jackor och skaljackor (vind- och regnskydd) åt barnen. De har dessutom jackor av olika typer (inklusive högkvalitetsmärken som Helly Hansen) för alla åldrar. CDOn är en mycket bra butik på nätet.

Du hittar också flera välkända märken på Babyshop.

Bästa vårjackan för barn?

Vårjacka från Didriksons

De tillverkare av jackor som håller allra bäst kvalitet är Fjällräven, Helly Hansen och Didrikssons. Dessa märken är dock ofta lite dyrare, men de håller också mycket bättre och håller barnen varma och torra under slaskiga vårdagar. Passa på att handla på rea eller outlets. Det finns till exempel Fjällräven outlets runtom i landet som på Barkarby i Stockholm och på Höganäs. Det bästa alternativet är dock att handla online där priserna alltid är något lägre. För kvalitetsprodukter, inklusive vårjackor och andra plagg för barn, till outletpriser rekommenderas butiken CDON. De har kvalitetsmärken som Didriksons, Kozi Kids, Bergans och Norröna. Obs, i dessa tider har de dessutom. Här hittas ett bra och billigt utbud av jackor för alla årstider.

Även Everest (med bland annat Fleece och skaljackor i utbudet) som finns på Stadium är ett bra märke, och Lindex och Polarn O Pyrets jackor håller också bra kvalitet till ett rimligt pris.

Den trendigaste vårjackan för barn just nu heter Dolomite. Det italienska märket har funnits i över hundra år, och fokuserar mest på kläder för skidåkning. Dessa dunjackor, som visserligen håller mycket kvalitet, är dock lite väl dyra och man betalar onödigt mycket bara för märket. Barn bryr sig inte om märke, och om de gör det så är det på grund av föräldrarna…

Dolomitejacka

När ska man sätta på barnet vårjacka?

Grön fleecejacka

Det beror ju helt på såväl väder som hur barnet själv upplever kylan/värmen. Alla är olika. En bra tumregel är dock att man sätter på barnet ungefär lika mycket kläder som man sätter på sig själv. Ofta är föräldrar överförsiktiga och låter barnen gå och svettas i sin vinteroverall (eller bebisar som ligger inpackade som rökta foreller i sin barnvagn) långt in i en varm mars eller april-månad. Barn är dock mycket mer aktiva så använd lager-för-lager principen så de kan ta av sig om det blir för varmt.

Runt mars och april när det skiftar kraftigt i temperatur hela tiden är det ofta hopplöst svårt att tajma klädseln. Tänk därför på att material som bomull inte är optimalt, eftersom man lätt blir svettig i bomullskläder. Välj material som ”andas” och som släpper igenom fukten, som till exempel fleece eller polyester. En vindjacka är också ett måste att ha på barnet om det börjar blåsa kallt.

En skaljacka är en vindtät och vattentät jacka som inte är vadderad (ofta med bara ett foder på insidan) som inte blir så varm och därför är perfekt lämpad när man klär sig lager-för lager i skiftande temperaturer och aktivitet.

Tips på regnkläder för barn. Guide till vinterjackor. 

Goretex är ett bra material vad det gäller regnkläder. En Goretex-dräkt är det perfekta plagget för leriga barn under den tidiga våren.

Lila skaljacka