Kategorier
Tips

Barnkalas på namnsdagen

När komikern Johan Glans beskriver ett barnkalas så skrattar alla föräldrar instämmande och resten av publiken kanske tänker att den där niten kommer de aldrig att gå på. Har man nu redan fått ett barn så är det som om något förändras i hjärnan, och trots snor på tårtan, främmande barn som ropar “färdig!” på ens toalett, och allmänt kladd, så kan man inte låta bli att längta efter nästa tillfälle då man kan glädja de små. Den första gåvan man ger sitt barn är förstås namnet och det här är något som man kan fira likaväl som man firar födelsedagar. Med ett barnkalas på namnsdagen så kan man bjuda in vänner, vuxna och små, äta gott tillsammans och leka lekar.

Tips: Skicka godis med olika grattis-motiv enkelt och smidigt via nät-butik.

Tillbehör för kalaset (olika teman) och roliga presenter etc. hittas på Partykungen.

Fira namnsdagen

Barn märker snabbt vad vi vuxna tycker är viktigt. Om man har föräldrar som insisterar på att födelsedagar ska firas och aldrig någonsin glömmas bort så blir man antagligen likadan som vuxen. Det är alltså upp till föräldrarna att skapa traditioner som sedan förs vidare, och namnsdagar är en mysig och fin tradition som de allra flesta kan relatera till.

Att fira en dag och ett namn har nämligen ingen tydlig religiös eller filosofisk bakomliggande anledning så det här är något som förenar människor från olika kulturer och religioner. Har man ett namn som finns med i almanackan så vet man ju vilken dag som gäller och har man inte det så går det alldeles utmärkt att själv välja en dag för firande. Man kan ju ta en dag med ett snarlikt namn eller vara total anarkist och välja datumet som man gillar bäst.

Namnsdag

För att inte glömma bort barnets namnsdag så kan man dra nytta av sajter som www.namnsdag.eu där man genast ser vem som ska ha ett kalas idag, imorgon och i övermorgon. Det här är en sajt som fungerar väl på mobilen så att man kan kolla upp vad som gäller precis när som helst och var som helst.

En fest för alla

Om man vill ha ett barnkalas på namnsdagen så kan det vara klokt att skapa en fest som är lika kul för de som stapplar omkring som om saften spetsats med Absolut som den är för de som önskar att det verkligen fanns lite Absolut i bålet. Namnsdagar har ju den fördelen att särskilt äldre generationer tycker att de är väl värda att fira. Bjud in tanter, farbröder, mostrar och släktingar som skulle vilja komma på lite fika. Se även till att föräldrarna som tänkt dumpa sina barn tillsammans med äldre syskon stannar kvar och firar ihop. Det här kommer särskilt lägligt när deras barn behöver hjälp och man själv inte har så stor lust att agera förskolelärare.

Dessutom så blir det alltid roligare när man får sällskap och lär känna andra mammor och pappor på ett naturligt och trevligt sätt. Då det kommer föräldrar som man inte känner så har man ju genast något att tala om, nämligen namnsdagar och namnens betydelse. Här har de flesta något intressant att komma med för visst är det så att vi tänker till ordentligt innan vi ger våra barn namn som Karl-Otto, Olgalisa, Stefan, Rambo och Duga.

Kommentera