Kategorier
Övrigt för barn

Bra sparkonto för barnen i spansk storbank

Bra sparkonto för barnen i spansk storbank

På den senaste tiden verkar det som om flera europeiska banker, bland annat spanska, satsar hårt på den svenska marknaden. Konkurrens är alltid bra.

Vi har tidigare skrivit tips om hur man bäst sparar åt barnen. Vi fick då lära av oss ekonomen Ulf Åström att det kan göra stor skillnad på kort tid att spara på rätt sätt, att använda rätt sparkonton etc.

Nu nås vi av pressreleasen att Spaniens största bank Banco Santander lanserar ett sparkonto mot den svenska marknaden. Detta sparkonto har i skrivande stund den bästa sparräntan mot buffertkonto som vi har hittat i vår jämförelse. I Santanders exempel  så ger ett månadssparande på 600 kronor i 18 år 25600 större ränteintänkter än hos den konkurrent som har näst bäst ränta.

En annan fördel med Santanders sparkonto är att det står i ditt namn, och du har således fullständig kontroll över pengarna, och kan till exempel plocka ut pengarna innan barnet fyllt 18 år (vilket är vanligt förekommande hos andra banker). Du kan läsa mer om detta och räntevillkoren på deras hemsida.