Kategorier
Kul för barnen

Roliga appar till Iphone för barn – lek, spel och lärande

Barnappar
Barn gillar appar

Att barn älskar iphone och andra ”smarta mobiler” som android är ingen nyhet. Det är mobilernas enkla touch-funktion som gör dem så enkla och attraktiva att leka med. Alla appar handlar dock inte om spel, det finns även en hel del roliga men samtidigt lärorika appar till iphone. Nedanstående tips på appar för barn kommer från Itunes, men flera av apparna finns säkert för android och windows-mobiler också. Såvitt vi känner till är följande barnappar, i nuläget, dessutom gratis att ladda ner.

Appar för barn från 3 år och uppåt

  • Tomato Smash är ett roligt spel som går ut på att man ska skiva eller mosa olika frukter och grönsaker.
  • Ordspelet innehåller olika djur och föremål som går ut på att lära barnet hur olika saker och ting låter.
  • I Knattematte får barnen lära sig att matte är kul. I alla fall när man får smälla ballonger och annat roligt. Appen har dessutom svenskt tal.

Appar för barn från 7 år och uppåt

  • Hänga gubbe är klassikern som nu finns som app. Mycket roligt för alla barn som kan leka sig tiill ordkunskap.
  • Engelska för barn är en bra skolapp för barnet som precis börjat plugga engelska.
  • My Pet Zombie är en populär app som låter barnen fixa till och mata en liten söt zombie.

Appar från 10 år och uppåt

  • Cordy är en robot som behöver hjälp med att lägga pussel, närmare bestämt ett 3d-pussel. Mycket uppskattat av de lite äldre barnen.
  • Angry Birds är det superpopulära spelet för alla åldrar. Finns också i en utökad betalversion.
  • Mega Jump har närmare 20 miljoner användare och har blivit en stor favorit främst bland lite äldre barn. Spelet handlar om en märklig liten typ som jagar mynt bland molnen.
Missa heller inte den heta (gratis) appen Hopscotch som lär barnen att programmera spel. Appen är översatt till svenska och fick mycket bra betyg i tidningen MacWorld. Det är just nu en internationell trend med appar som lär barnen att programmera redan från tidig ålder.

Ps. Alla appar för iphone går även att använda på Ipad. Men det är inte alltid säkert att barnappar (eller andra appar) för Ipad passar för iphone.

Läs tips på spel för barn (dataspel och brädspel). Skicka gärna in ditt tips på bra appar för barnen nedan (gärna gratis sådana)!

Tips på mobiltelefoner, abonnemang etc. för barn.