Kategorier
Resa med barn

Boda Borg – för den som söker ett äventyr på klassresan eller barnkalaset

Bild från Boda Borgs webbsidaUnder senare år, kanske tack vare TV-program som Fångarna på Fortet, har det blivit allt populärare att skolor anordnar äventyrs-resor som en dagsresa, eller med en natts övernattning. Få ställen i Sverige är lika populära för ett äventyr som Boda Borg i Karlskoga. Stället passar alla åldrar och är lika populärt för ett barnkalas, som för en kick off, eller bara en kul dag med kompisgänget.

I det populära äventyrshuset finns massor av roliga utmaningar som inbjuder till tävling via lek. Inspirerade av Fångarna på Fortet är det mest fysiska lekar det handlar om. Dock finns det alltid möjligheten att välja en lite mindre ansträngande aktivitet. Ofta krävs det av ett bra lagsamarbete för att man ska vinna. Man behöver vara kluriga tillsammans och samarbeta väl. Det är nog mycket därför som Boda Borg blivit så populärt eftersom aktiviteterna främjar ”teambuilding”.

För ett barnkalas eller klassresa är det åldrarna 7 och uppåt som rekommenderas. Man blir aldrig för gammal för att ha kul och vi vet till exempel flera gymnasieskolor som åker hit regelbundet, och eleverna är mycket nöjda.

Boda Borg fakta 

Det första äventyrshuset invigdes 1995 (fem år efter att första Fångarna på Fortet-programmet sänts på svensk TV) i Torpshammar, Medelpad.

Här finns Boda Borg i Sverige (utöver Torpshammar):

  • Karlskoga (Örebro län/Värmlands landskap).
  • Skellefteå, Västerbotten.
  • Östersund, Jämtland.
  • Oxelösund, Södermanland.
  • Sävsjö, Småland.
  • Karlskrona, Skåne.
  • Visby, Gotland.

Boende Boda Borg

På de olika Boda Borg-anläggningarna runtom i Sverige finns det i de allra flesta fall tillgång till boende i form av vandrarhem samt möjligheter till att få sig en bit mat. Billigast blir det förstås att ta med sig matsäck och göra en resa över dagen. Vill ni boka billiga hotell och bra vandrarhem rekommenderar vi främst Hotels.com som har lägsta pris garanti! Länk till Hotels.com.
Boda Borg brukar också ha olika erbjudanden och paket. Om detta blir ett så värst billigare alternativ i motsats till att ordna mat och boende på egen hand låter vi vara osagt. För eventuella förfrågningar kontakta dem direkt på bbe@bodaborg.se.

Läs tips på att tjäna ihop lite extra pengar till klassresan.

Har du varit i Boda Borg med klassen? Vad tyckte du? Skriv gärna en kommentar här nedanför om dina tankar kring aktiviteterna.