Kategorier
Barnfilmer

Dinosauriernas tid som film – Walking with Dinosaurs 3D

Dinosauriernas tid Dinosauriernas tid var en brittisk TV-serie som sändes på svensk TV 1999. Detta var, och är, den dyraste dokumentär-serie som någonsin gjorts. Den gav bland annat upphov till efterföljare som Odjurens Tid, Monstrens Tid (djuren som fanns innan dinosaurerna) och Drakar – en sann saga. Nu kommer Dinosauriernas tid, eller ”Walking with Dinosaurs 3D”, som film under 2013. Detta är en av de mest efterlängtade filmerna för såväl barn som för många vuxna under hela året.

Filmen har spelats in på riktiga platser runtom i världen även om dinosaurerna förstås är animerade (CGI live action). Producenterna av Walking with Dinosaurs 3D säger att även om man baserat filmen på den senaste forskningen av paleontologer så är den inte en strikt naturfilm, utan snarare en så kallad ”mainstream film”, det vill säga att den är underhållande och lätt att ta till sig för en bredare publik.

Denna film kommer bli många barns stora händelse under 2013. Den är definitivt en stark kandidat för titeln årets barnfilm 2013.

Trailer Walking with Dinosaurs 3D

  • Ladda upp med dina barn genom att se DVD boxen som i sex delar beskriver dinosauriernas vilda värld. Här en bra webbutik där kan du köpa såväl den gamla, men fortfarande mycket sevärda, Dinosauriernas tid, samt så småningom filmen Walking with Dinosaurs 3D. Här finns även serierna Odjurens Tid, Monstrens Tid och andra TV-serier och filmer med dinosaurier i huvudrollerna.
  • Vi utgår från att den film kommer att visas som IMAX-film på fantastiska Cosmonova i Stockholm!
  • Läs mer om de animerade filmernas historia.

Om turnén

Walking with Dinosaurs-konceptet är ständigt på turné världen runt och har besökt Sverige vid ett par tillfällen. Showen visar upp ett 20-talt dinosaurer i naturlig storlek. Dinosaurerna spatserar, slåss, samverkar med publiken (inramat av rekvisita och en stor skärm, naturtrogna ljud etc.) samtidigt som en konferencier berättar om de olika epokerna med olika typer av dinosaurer.

De flesta barn älskar dessa shower, men de allra yngsta och lite mer känsliga barnen kan tycka det är lite otäckt med de stora dinosaurerna. De större barnen (men det beror ju helt på intresse) kan samtidigt tycka att hela grejen är lite ”töntig”. Showen är överlag helt enkelt barnvänlig och en lämplig föreställning för hela familjen.
Video-klipp från senaste turnén som besökte Globen: