Kategorier
Resa med barn

Disneyland Paris|fakta och info om paketresa 2023-2024

Disneyland Paris hotell

Disneyland Paris är ett mycket populärt resmål för europeiska barn. Det finns billiga paketresor att boka från Sverige. Mer information om paketresa till Disneyland i Paris hittar du längre ned i denna guide. Hitta också Disneyprylar till ett bra pris på Babyshop.

Disneyland Paris – fakta om öppettider, etc

Disneyland (Eurodisney) i den franska huvudstaden öppnade portarna 1992. Parken ligger 32 kilometer öst om centrala Paris. Det är därför en god idé att övernatta på området.

Till att börja med var Disneyland något av ett fiasko men det har vuxit i popularitet och är nuförtiden Europas mest besökta nöjesfält. Här finns 2 olika temaparker, tusentals hotellrum, golfbana, shoppingcentrum och otaliga restauranger.

Eurodisney är uppdelat i två huvudstrukturer: Disneyland Park och Walt Disney Studios.

Området är öppet varje dag året runt från morgon till kväll, vanligtvis mellan 10:00-22:00. Riktigt generösa öppettider med andra ord.

Att gå igenom alla attraktioner karuseller etc. skulle ta flera sidor. Här finns allt du kan tänka dig med Disneyfigurer, sagoslott, berg och dal-banor, shower och teatrar.

Paketresa till Paris och Disneyland 2023-2024

Den bästa paketresan till Eurodisney hittas hos välkända Travelstart. Du kan boka 2-4 nätter med flyg och hotell och inträde (beroende på vilket hotell du väljer att bo). Det kan eventuellt bli billigare att boka flyg via Ryan Air, och fixa hotell etc. själv. Men paketpriser brukar löna sig efter att man betalat inträde, etc. Dessutom är det ju mycket bekvämare.

Vi har också blivit uppmärksammade på att Sembo erbjuder ett par paketpris till Disneyland i Paris. Dessa erbjudanden varierar under året, och i skrivande stund erbjuder de 20 % för 2 nätter, och 30 % rabatt på 3 nätter eller fler. Disneyresor hos Sembo.

Nyheter Disneyland Paris 2023

Det är osäkert hur 2023 kommer se ut, och räkna med att alla blir nöjda och glada med att de kan hålla öppet (om de nu kan det, det kan ändra sig snabbt). Ingen förväntar sig så stora nyheter bland attraktioner i år.

”Small world” kommer öppna igen efter en smärre renovering.

Man satsar annars hårt på Star Wars-temat, samt Frozen och Marvel Lands (superhjältarna ni vet, som Iron Man).  De stora nyheterna som ligger i pipe line är olika teman. Detta är en trend som man kan se i olika nöjesparker runtom i världen. Istället för att bygga permanenta nya parker eller åkturer satsar man på teman som är populära för stunden.

För bara 7 år sedan tappade man sammanlagt en miljon besökare. Många av dessa kom dock tillbaka med råge då man bjöd på 2 stora nyheter under 2014.  För det första så inviggdes Disney´s Newport Bay Club hotell. För det andra öppnade man äntligen den efterlängtade nya åkturen Ratatouille ride.

Råttatouille i Disneyland

Vi återkommer med mer information om nyheter och rabatter på resor till Disneyland Paris.

Paris är en fantastisk stad som man aldrig tröttnar på

Vi rekommenderar också minst en längre utflykt, helst några nätter i själva Paris som är en mycket vacker och trevlig stad som erbjuder starka upplevelser för alla åldrar.

Gargola på Notre Dame i ParisBara att strosa omkring i de bohemiska kvarten kring latinska kyrkan, eller att skåda glansen på Avenue des Champs-Élysées är en upplevelse i sig. Överlag tycker vi att Paris är riktigt barnvänligt för att vara en så stor stad och det är lätt att ta sig fram med till exempel tunnelbanan. Det är dock en riktigt dyr stad, så undvik skandalöst höga priser på lunch, dricka och glass kring torg och monument. Oftast går det att hitta mycket bättre priser på det mesta bara ett kvarter bort från själva attraktionen.

Obs, läs fler bra tips på barnsemester.