Kategorier
Nöjesfält

Boende, nyheter 2022 och priser Leksand sommarland

Leksand sommarlandLeksand sommarland är faktiskt det näst största sommarlandet i Sverige. Det invigdes 1984 och många attraktioner har tillkommit sedan dess. Nuförtiden är sommarlandet ett av de mest besökta turistmålen i Dalarna med cirka 100 000 besökare om året.

Här finns vattenland, motorlandet (go-cart för såväl mindre som större barn), och nöjespark med klätterställningar, pariserhjul, ponnyridning och mycket annat. Det finns också flertalet restauranger på området som serverar allt från tacos och hamburgare till pizza och pasta. Många barnfamiljer kombinerar sin tripp till Dalarna och sommarlandet under sommaren med ett besök på Orsa Björnpark eller Tomteland.

Boende Leksand sommarland

Alldeles i närheten finns Leksands strand Camping & stugby (Leksands strand har också en mycket fin brygga med restaurang som rekommenderas för avslappning på kvällarna). Inte alltför långt bort (allt är nära i Leksand) hittas även Korstäppans Herrgård, Furuhaga Bed & Breakfast och Hotell Leksand som är ett fint alternativ för de som är lite bekväma (det är också mycket bra priser för ett rum för en mindre familj). Hitta billigt boende i närheten av Leksands sommarland på Hotels.com. Det finns även några fler hotell och campingplatser för barnfamiljen, men då behöver man ge sig en halv mil eller längre bort från själva sommarlandet.

Inträdes-priser Leksand sommarland

Alla människor under en meter har gratis inträde på sommarlandet. Övriga individer betalar 380 kronor för inträdet om man vill stanna en dag, och 610 kronor för två dagar.

Öppettider 2022

Preliminära öppettider. 10-17:30

18 juni-14 augusti

Nyheter 2022

Inga större nyheter detta år, inte ännu i alla fall.

Nyheter från senaste åren:

Jump Park var relativt nyligen den stora nyheten. Det rör sig om en stor klätterställning.

Varmare pooler och nya attraktioner såsom Pumptrack BMX, samt Wipeout Track.

Fun Laser Tag- indianer mot cowboys.

3 nya speedhill-banor.

Simulatorskjutbana

Samt att barnpoolen nu har blivit varmare.

Man satsar numera på höghöjdsbanor för såväl vuxna som barn. Banorna för de vuxna är cirka 10 meter höga medan barnens banor är 1 meter höga.

På Leksand Strand öppnar man minigolfbanor med pirat-tema och Leksandstema.

Man introducerar en Zipline på över 300 meter som kommer upp i hastigheter på över 50 km/h!

Man har också bytt ut de gamla studsmattorna mot nya moderna med skyddsnät.

Nu kan alla som är över 18 år testa att köra en Segway. Dessutom är det nu möjligt för en vuxen att köra gocart med sitt barn.

Från och med 2014 går det inte längre att ta med mat och grilla på områdets grill, eller att ta med egen grill.

Från och med sommaren 2013 kan alla över 165 centimeter testa på att åka Segway. En annan nyhet är att nu kan vuxna åka med sitt barn i gocarten. Under fredagar och lördagar under högsäsongen uppträder dessutom orcher, alvar och andra ”Sagan om Ringen”-liknande figurer på sommarlandet. Vad tycker du om sommarlandet i Leksand, Dalarna? Hur tycker du det står sig i jämförelse med till exempel Skara? Skriv gärna din kommentar här nedanför.