Kategorier
Tips

Djurovision Song Contest – familjeföreställning i Sverige under sommaren

Delar av ensemblen Djurovision Song Contest är en familjeföreställning som turnerar i hela Sverige under sommaren 2012. Det är Folket hus och Parker (som bildades år 2000) som har satt samman konceptet.

Djurovision Song Contest har tretton produktioner som man turnerar med samtidigt. Sammanlagt kommer man bjuda på hela 400 föreställningar från juni till oktober.

Showen vänder sig till såväl små barn (4-10 år) som de vuxna, en riktig familjeföreställning helt enkelt. Man blandar samman spex och skådespeleri med schlagers och eurodisco och djur och fabler i en enda salig röra. Figurer som barnen känner igen i föreställningen är bland annat Nasse från Nalle Puh och Rasmus på Luffen. I slutet av varje föreställning får barnen och föräldrar rösta på vilket djur som de tyckte framförde bäst musik i showen.

Djurovision Song Contest har alltså en turnéplan som sträcker sig från nationaldagen till den 21 oktober. Främst besöker man folkparker runtom i landet.

Vi återkommer 2013 med uppdaterad information om det skulle visa sig att det blir en repris på föreställningen.

Se turnéplan nedan.

Vi känner inte till vare sig koreografen eller musikerna som varit med och producerat denna föreställning. Du får därför gärna lämna en recension i kommentarsfältet nedan. Vad tyckte du om Djurovision Song Contest? Uppskattade barnen tävlingen? Vad kostade inträde?

Vi tar också gärna emot tips på lokala föreställningar (som är barnvänliga och vänder sig till hela familjen). Hela Sverige vibrerar av teater- och musikföreställningar under sommarmånaderna. Varje loge, folkpark och gamla ruin med självaktning verkar ha sitt egen föreställning. Det är dock väldigt svårt att vaska fram guldkornen i denna ständiga ström av uppträdanden.

 

Kommentera