Kategorier
Resa med barn

Resa till Stockholm med barn? Spara pengar med Stockholmspaketet – hotell i paket

Sightseeing ingår i Stockholmspaketet Ska du resa till Stockholm med barn? Vi brukade rekommendera att ni då tittar till någon av de Stockholmspaket som finns tillgängliga beroende på vad ni ska hitta på under er vistelse i staden. Under senare år har dock dessa blivit allt ovanligare, då det faktiskt istället lönar sig att boka hotell direkt via Hotels.com (de är nu så stora att ingen enskild aktör kan konkurrera med deras prisgaranti).

Stockholmspaketet – detta kan ingå i form av rabatter, resor och hotell

  • Stockholmspaketet innehåller bland annat inträde till Skansen och Gröna Lund och fri entré till över 70 andra roliga aktiviteter för barnen och hela familjen.
  • Det ingår också ett hotellpaket där du får välja ett barnvänligt hotell i bra läge, där frukost ingår. Dessutom sover barn upp till tolv år i extrasäng helt gratis om de reser med två vuxna. Är de över 12 år kostar ändå en extrasäng i hotellrummet inte mycket.
  • Resor i Stockholm kan vara en mycket dyr utgiftspost om man inte tänker sig för. I paketet ingår därför fria resor med lokaltrafik. Även gratis sightseeingturer (även med båt) ingår i paketet.
  • Utöver resor, boende och aktiviteter ingår dessutom olika former av rabatterbjudanden, kartor och annat i  Stockholmspaketet från destination Stockholm. Värdet på hela paketet ligger runt 6000 kronor.

Scandic Tower är ett bra hotell för barnVi tycker annars att det är en djungel att leta upp lämpliga hotell för barn (gärna paket), med bra priser. Det är dessutom svårt att hitta bra rabatter på inträden, etc. I detta avseende är Destination Stockholms Stockholmpaket med inbakat hotellpaket bra. Vi skulle dock se flera aktörer som erbjöd paket för barnfamiljen. Detta skulle göra dessa typer av familjepaket mer attraktiva.

Den enda gången som det lönar sig att köpa denna typ av paket är om ni bara är i Stockholm på en mycket kort vistelse, och har planerat att se mycket, samtidigt som ni rör inom en större yta av staden. Det finns för övrigt ett Stockholmskort att köpa (som inkluderar inträden till olika attraktioner och resor med tunnelbana, buss, etc.). Den stora kostnaden brukar dock vara ett bra hotell. Det finns visserligen vandrarhem, men dessa är lite väl spartanska och ligger offside.

Läs denna artikel för lite kul tips på vad du kan hitta på för aktiviteter för barn i Stockholm med tips på roliga museer, nöjesfält och annat.

Har ni tips på andra Stockholms paket? Eller bara kul tips på vad man bör besöka när man är i staden med barn? Skriv gärna nedan.