Borås Djurpark – boende|paket|priser|öppettider|djur

Sibirisk tiger på Borås djurpark

Borås djurpark är kanske Sveriges näst mest populära zoo efter Kolmården. I denna artikel ger vi dig information om boende och paket, öppettider, priser för inträde, djur, etc.

Djurparken grundades för övrigt 1962 och det allra första djuret var ett lejon vid namn Simba. Andra kända djur genom åren har varit och är de afrikanska elefanterna och geparderna.

Nyheter 2023: Borås Djurpark har flera spännande evenemang och aktiviteter planerade för 2023, bland annat Wildlife Camp Borås där du kan övernatta mitt bland Afrikas vilda djur, och en hyllningskonsert till Emil i Lönneberga som fyller 60 år2.

En nyhet under förra året var att det byggdes en 300 meter lång gångbro och bland djurfödslar har det bland annat fötts en bongoantilop.

För ett par år sedan skedde det en baby-boom på djurparken. För första gången på 25 år föddes det nämligen järvungar på zoot, och dessutom förökade sig också den afrikanska vildhunden (vilket också är ovanligt). Som om det inte vore nog med det så utökade geparderna sin representation i Borås med sammanlagt 12 ungar! Dessutom anlände storken med antiloper, sebror, björnar och en orangutang! I maj månad kom det också en ”liten” elefantkalv.

I april föddes föddes det tre lejonungar i djurparken, Klara, Banzai och Kovu, och det mest spännande som hände under förra året var är att det föddes två pingviner.

Boende, paket och rabatt på Borås djurpark

Hotels.com har mycket bra erbjudande vad det gäller boende i Borås. Faktum är att deras hotell har en bästa pris garanti. Påfallande ofta har även Hotels.com rabatt på sina redan billiga boende-paket. Scandic Plaza (som även har ett paket med inträde), First Hotel Grand Borås och Comfort Hotel Jazz är tre lite finare hotell som ligger nära stadens zoo. Lite billigare alternativ som du kan välja mellan inkluderar Best Western och Hotell Sköna Nätter.

Gillar du camping? Det blir egentligen inte mycket billigare boende, men många tycker hela besöket blir ett större äventyr om man bor i husvagn eller tält. En av Borås största campingplatser heter Borås Camping Saltemad med stugor, vandrarhem och över 300 campingplatser. Saltemad ligger dessutom nära djurparken.

Djur i Borås zoo

Det finns cirka 500 djur med närmare 100 arter på djurparken. Man har delat upp parken i olika områden:

Giraff Savannen hittar du Afrikansk Stäppelelefant, Elandantilop, bläsbock, hjälmpärlhöna, Grants sebra, kafferbuffel, giraff och struts. Exotiska rovdjur finns representerade med Afrikansk vildhund, lejon, gepard och sibirisk tiger. Här finns också nordiska djur som brunbjörn, lodjur, järv, varg, visent och älg. Det populära aphuset huserar bomullshuvudtamarin, borneoorangutang, kungspytonorm, sebramangust, schimpans, sulawesimakk och vithandad gibbon. Vid Sälsjön kan man titta på sydafrikansk pälssäl och gråsäl och området Fågelsjöar är hemvist åt fåglar som flamingo, nilgås och änder. Övriga djur på Borås djurpark är bongoantilop, noshörning, elefant, pingvin, trumpetarnäshornsfågel och påfågel.

Priser Borås Djurpark 2023

Priserna på Borås djurpark är riktigt bra och kostar till exempel mindre än att gå på en Elfsborg match…

Borås Djurpark har olika entrépriser beroende på om du vill köpa ett säsongskort eller en dagsbiljett, och om du besöker under vår, sommar eller höst. Några exempel är:

  • Säsongskort vuxen: 695 kronor
  • Säsongskort barn: 495 kronor
  • Säsongskort PLUS vuxen: 849 kronor
  • Säsongskort PLUS barn: 599 kronor
  • Vår vuxen: 195 kronor
  • Vår barn: 95 kronor
  • Sommar vuxen: 295 kronor
  • Sommar barn: 195 kronor
  • Höst vuxen: 195 kronor
  • Höst barn: 95 kronor

Öppettider Borås djurpark:

Zoot är stängt i december och januari men öppnar sedan under sportlovet, påsklovet och drar sedan igång vanligtvis på allvar i slutet av april då man har öppet måndag till söndag 10-16 (samma öppettider i juni). från 27/6-9/8 har man öppet från 9:30 fram till 17:00.

Borås Djurpark har olika öppettider beroende på säsong och dag. Några exempel är:
* Vår (7 april-31 maj): 10.00-16.00 (vardagar), 10.00-18.00 (helger).
* Sommar (1 juni-31 augusti): 10.00-18.00 (alla dagar).
* Höst (1 september-24 september): 10.00-16.00 (vardagar), 10.00-18.00 (helger).

Adress till Borås djurpark: Fristadsvägen 24.

Läs artikel om Sveriges bästa djurparker.

Vad tycker du om Borås zoo? Skriv dina tankar nedan.

Ett svar på ”Borås Djurpark – boende|paket|priser|öppettider|djur”

lite synd att det inte kommer upp kostnadspris för antalet jag söker.
Om jag ville bo tillsammans m min dotter på nåt boende vid djurparken får jag kostnads förslag om 2 vuxna o 2 barn men vi är 1 vuxen 1 barn och vill bo, inte 1 natt, utan 3 nätter inkl bad

Kommentera