Kategorier
Övrigt för barn

Funky Kidz – populär barndans

Tjej som ägnar sig åt barndans med Funky KidzFunky Kidz är en dansskola som växer i popularitet i Sverige vilket är utmärkt. Alla metoder som får de mindre barnen att röra på sig så mycket som möjligt är bra.

De flesta barn behöver ingen ”spark i rumpan” för att röra på sig när de är mellan 2-8 år. Men samtidigt är det alldeles för många barn som rör för lite på sig. Enligt Statens Folkhälsoinstitut så är det viktigt att barnen rör på sig ofta när de är små eftersom de tar beteendet med sig in i vuxenlivet. Dessutom sover de bättre, kan koncentrera sig bättre i skolan och blir inte sjuka lika ofta om de aktiveras. Så hur kommer Funky Kidz in i bilden då?

Funky Kidz dansskola för barn under 10 år

Funky Kidz inspirerar barn mellan 2-8 år att röra på sig genom rolig musik och noggrant koreograferad barndans. Över 10, 000 svenska barn dansar varje vecka på någon av deras danskurser i Sverige. Det finns över 150 dansskolor med Funky Kidz i landet.

Alla danslärare är certifierade vilket gör att denna dansskola håller hög klass oavsett var i landet dina barn deltar. Det handlar inte bara om att barnen ska dansa, utan att de ska få en rolig upplevelse och känna gemenskap, komma in i gruppen och träffa nya vänner.

Man delar upp danskurserna för barn i följande åldersgrupper: 2-3 år, 4-5 år och 6-8 år.

Självklart är även föräldrarna med och dansar med de mindre barnen (så att de känner sig trygga i början av kursen)! Så detta innebär träning för hela familjen. I den äldre åldersgruppen 6-8 år deltar dock inga föräldrar.

Oavsett åldersgrupp så delar man upp danskurserna på ungefär 10 tillfällen (och cirka 45 minuter per danspass). Varje danskurs avslutas med en ”avslutningsshow”.

Här kan du söka och se om Funkykidz finns i just din stad.

För barndans för barn mellan 9-14 år rekommenderas Bliss Dance Academy (som anordnas av samma personer som anordnar funkykidz).