Kategorier
Leksaker barn

Lasersvärd för Star Wars fantasten – här kan du köpa kopia online

Ljussabel som leksakI hela Star Wars universum vimlar det av symboler och föremål, men inget förknippas så starkt med Star Wars (eller Stjärnornas krig som filmserien också kallas på svenska) som lasersvärdet. Om ditt barn är en riktig fantast rekommenderar vi att du kollar in denna serie med lasersvärd som finns tillgängliga på Cool Stuff (se demonstrationsfilm längst ner i denna artikel). Dessa lasersvärd ser ut och låter precis som originalet från filmerna och är riktigt häftiga! Dock är de ganska dyra, och förmodligen inte helt lyckade för ett mindre barn att springa omkring och slå saker med. Det finns också lite billigare varianter av leksaks lasersvärd på nätet, hos till exempel Cdon.

Du hittar för övrigt även andra roliga Star Wars-leksaker och prylar på ovan nämnda webbutiker.

Kärt barn har många namn. Lasersvärd kallas också för ljussabel, ljussvärd eller lasersabel och är alltså ett svärd som skär med laser istället för metall. De finns i olika färger beroende på om den som använder ljussvärdet är ”ond” eller ”god”. Färgerna är lila, blå, grön och röd. Den blå färgen är den som mest förknippas med Star Wars stora hjälte, Luke Skywalker. Den store skurken Darth Vader hade en röd ljussabel.

Lasersvärdet används i Star Wars universum av så kallade Jedi-riddare och ansågs mer eleganta än till exempel laserpistoler eller andra vapen. Enligt en av de mest kända Jedi-riddarna, Obi Wan Kenobi, så var ljussabeln: ”En Jediriddares formella vapen. Inte lika klumpig eller slumpmässig som en laserpistol. Mer skicklighet än att bara kunna sikta krävdes för att använda vapnet. Det var också en symbol. Alla kan använda en laserpistol eller fusionskärare – men att vara skicklig med lasersvärdet var ett tecken på att man var extraordinär”. Hur det än ligger till med den saken så är huvudsaken för barnet att dessa leksaker lyser och låter på ett häftigt sätt.

Film som demonsterar en kopia av ett ljussvärd från Star Wars (Force FX Lightsabers):