Kategorier
Resa med barn

London – sevärdheter för hela familjen

London är en av världens största städer med mer sevärdheter än kanske någon annan europeisk stad. Det finns så mycket att se att det kan vara svårt att välja bland alla sevärdheter. I denna artikel listar vi våra bästa tips för sevärdheter i London som passar för hela familjen (alla attraktionerna kanske dock inte lämpar sig för de allra minsta).

De bästa sevärdheterna i London – dessa ställen måste du se och besöka

  • Tower of London Tower of London – Towern är en medeltida borg som byggdes redan i slutet av 1100-talet. The tower of London har haft många olika funktioner genom tiderna. Bland annat har den varit ett fängelse, ett palats för kungligheter, fästning under krig, skattkammare och till och med zoo. Här förvaras kungahusets mest värdefulla föremål, som till exempel kronjuvelerna. Barn blir dock mest imponerande av de fantastiska gamla riddarutrustningarna som förvaras i ”vita tornet”.
  • The Shard är en helt fantastisk skyskrapa med vidunderlig utsikt. länge var London-The Shard skyskrapa borna skeptiska till the Shard, men nu har man accepterat den spektakulära byggnaden som en del av skylinen. Den öppnade för turister 1 februari 2013, men stod färdig redan året innan.
  • Buckingham Palace är slottet där kungafamiljen bor. Det finns förmodligen få slott i världen som är så rikt på historia som just Buckingham Palace.
  • London Bridge och London Tombs (gravvalven). London Bridge har flera år i rad framröstats till Londons mest skrämmande sevärdhet. De yngre barnen stannar nog helst hemma på hotellrummet och äter glass, men lite äldre barn älskar den kusliga atmosfären.
  • London DungeonLondon Dungeon(fängelsehåla) är ytterligare en sevärdhet för de som gillar att bli skrämda. Här skapar skådespelare och berg-och-dal-banor och den kusliga miljön en riktigt häftig upplevelse. Här finns det också välgjorda utställningar från Londons blodiska historia, som Jack the Ripper, den stora branden, etc. Missa heller inte att uppleva världens största spegellabyrint!
  • Madame Tussauds är ett måste att besöka om man reser med barn. Här står nutida kändisar (ja, till och med Justin Beiber) och historiska berömdheter uppställda sida vid som overkligt verkliga vaxdockor.
  • London EyeLondon Eye är ett gigantiskt pariserhjul som uppfördes i samband med att man firade millennieskiftet.  Det tar hela 30 minuter för hjulet att snurra ett varv. Det fantastiska pariserhjulet har snabbt blivit en av Londons allra mest populära sevärdheter och är ett måste att besöka för barnfamiljen. Barn under fem år kommer in gratis.
  • För svenskar kan utställningen ”Vikings: life and legend” vara av särskilt intresse. Denna utställning arrangeras på British Museum då och då. Bland annat visar man upp ett 37 meter långt krigsskepp.

Har du något riktigt bra Londontips med en sevärdhet för familjen som är där på en lite kortare semester? Skriv gärna nedan.