Kategorier
Övrigt för barn

Kokbok för barn – hitta Sveriges bästa kokböcker för matlagning till och med barn

Första måltidsbokenAtt många nuförtiden går in i vuxenlivet utan att veta hur man lagar sin egen mat är inte konstigt då man inte får den undervisning man behöver när man är liten. Huvudsaken är att små barn får introduceras till matlagningen på ett roligt och enkelt, samt pedagogiskt sätt. Då duger det inte att slänga fram Coops eller Icas tråkiga kokböcker! Särskilt innan de ens kan läsa…

Det finns massor av roliga och bra kokböcker som vänder sig till barn i olika åldrar. Vi tycker att Bokus har det bästa utbudet med kokböcker för och med barn. Till exempel hittar du titlar som ”Barnens skafferi: en kokbok för hela familjen”, ” Första måltidsboken en kokbok för hungriga barn och deras föräldrar”, och ” Laga mat med barn” (matlagning för barn, 6 år och äldre). Du hittar även andra böcker för barn på Bokus, dels barnböcker, men också recept på goda kakor och tårtor, etc.

I vilken ålder ska barnet lära sig laga mat?

Enligt en undersökning vi hittade anser 34 procent av svenskarna att barn ska lära sig laga mat (genom lek) från 2 års ålder, 27 procent anser att de ska börja med matlagningen vid 5, och 13 procent anser att barnen bör vänta innan de ger sig i kast med köket tills de är 10 år fyllda. Lika många anser att det räcker med det de lär sig i skolan på hemkunskapen, och 6 procent tycker att barnen kan vänta tills de flyttar hemifrån innan man börjar lära dem att laga mat.

Känner du till någon bra app till surfplattan eller mobilen som hjälper barn att lära sig laga mat på ett bra sätt? Eller kanske rentav en bra DVD på svenska? Skriv gärna till oss nedan. Vi uppskattar all feedback och alla tips.

Läs mer om barnböcker.