Kategorier
Tips

Monster Jam på Friends arena i Stockholm hösten 2018 – biljetter och information

Monster JamMonster Jam är en omåttligt populär amerikansk tv-serie och turnerande liveframträdande med gigantiska monstertruckar. Monster Jam går ut på att dessa monstertruckar tävlar om vem som är den bästa föraren genom att samla poäng i olika publikfriande grenar, som parallellrace och Freestyle. Det man mest förknippar med Monster Jam är just freestyle, när de gigantiska bilarna kör över och formligen krossar mindre bilar, husvagnar och till och med bussar.

[OBS! Uppdatering juli 2018] Det verkar inte bli någon Monster Jam i Sverige i år, men väl i Norge (Telenor Arena, Oslo) den 20-21 oktober.

[Observera: Monster Jam anordnas inte på Ullevi, Göteborg nuförtiden, utan endast på nya nationalarenan Friends Arena i Stockholm] Datum för Monster Jam Friends Arena i Stockholm: den 18/11 2017.

Om evenemanget på Friends Arena i Stockholm – här kan du köpa biljetter

Monster Jam 2017 visar bland annat upp truckar som är över 3,5 m höga och breda, och som kan flyga så högt som 10,5 meter rakt upp i luften! Deras maxhastighet är 160 km/h. Antalet hästkrafter? Skakande 2000!

Cirka tio olika monstertruckar deltog förra gången det begav sig, som till exempel de populära truckarna ”Maximum Destruction” och ”Grave Digger”. Du köper biljett lämpligast på Ticnet. Klicka här för att köpa biljett.

Alla barn förstår inte riktigt vitsen med Monster Jam, men de som gör det älskar verkligen de vrålande motorerna och det allmänt roliga kaoset som uppstår i en tävling (som inte så lite påminner om hur barn själva leker lite våldsamt med sina leksaksbilar…).

Priser 2017 – barn får rabatt 

Barn upp till 12 år kommer in på arenan till barnpris. Mindre barn 3 år bör inte följa med då den höga ljudnivån kan vara skadlig. Så vitt vi kan förstå så råder det ingen direkt åldersgräns (rekommendationen 3 år kom från Ullevi som brukade arrangera eventet). Hela arrangemanget sker för övrigt under tak.

Biljetter kostar annars från 125 (barn upp till 12 år) upp till 700 kronor (VIP-paket, vuxen), Man kan tycka att priserna är höga, men det är ändå ganska billigt om man tänker på konsertpriser, och biljettpriser för hockey och fotboll, etc.

Man har även ett erbjudande att om man betalar lite extra får man en specialbiljett (Pit-Party-biljett) och får då möjligheten att gå ner och titta på bilarna, titta på banan och prata lite med förarna och få autografer. Observera att denna biljett tar slut snabbt.

Möjligheten finns även att beställa en familjebuffé innan föreställningen. Denna kostar 200 kronor.

Priser (från ett par år sedan, men de gäller i princip fortfarande)

Komplett prislista Friends Arena

En monstertruck är en pickuplastbil som man byggt om med större hjul, annan motor och fjädring, etc. Ofta väger de över fyra ton och har motorer med över 2000 hästkrafter.

Kommentera