Kategorier
Nöjesfält

Paketresa till Legoland 2023

En dröm för de flesta små barn är att få åka till Legoland, det riktiga Lego-paradiset. På Legoland kan ni inte bara leka med MASSOR av Lego. Ni kan också åka roliga och fartfyllda attraktioner och plaska i vattenlandet som passar både stora och små barn. Detta är helt klart ett av de roligaste nöjesfälten i Skandinavien. Här kommer några tips inför Legolandbesöket.

 

Snabba fakta om Legoland i Danmark

Var: Legoland Billund Danmark
Ta sig till Elgoland: Lämpligast med färja, över bron eller med flyg (finns en flygplats i Billund)
Öppettider Legoland: April – Oktober (Observera att under lågsäsong är det inte öppet alla dagar)
Priser: Vuxna 299, Barn mellan 3-12 år 279 (barn under 3 gratis) Obs, Priserna kan ha ändrats sedan artikeln skrevs.

Billig paketresa till Legoland 2023

Obs. att man ännu inte vet hur det blir med Legoland 201 med anledning av Corona-pandemin. Sakwer och ting kan dessutom komma att ändras med kort varsel så boka med detta i åtanke. Om möjligt, boka närmare avresedatum än vanligt.

När ni reser med hela familjen blir Legolandsemestern lätt dyr, speciellt om du reser med flera barn. Men inträdet till Legoland är iallafall gratis för barn under 3 år och om ni letar efter en paketresa till Legoland där boende, resan och eventuellt även inträde ingår kan ni hålla priset på Legolandsemestern nere.

De flesta Legolandpaket dyker upp i skiftet april/maj. Men erbjudande om gratisinträde för barnen kan dyka upp lite var stans under hela sommaren.

På sommaren finns det ofta erbjudanden till Legoland med de stora resebolagen, liksom erbjudande om gratis inträde för barn (till exempel på bullpaket från Pågen, Kellogspaket, GB glasspaket osv.), tillsammans med en betalande vuxen. Så håll ögonen öppna för erbjudanden som gör Legolandsemestern billigare. Klicka här för att läsa mer.

På RESA MED BARN, en resesajt för barnfamiljer finns en sida där man samlar alla Legolanderbjudande och paketresor på ett och samma ställe. Här kan du läsa mer.

Legoland ett blött familjeäventyr i härligt vattenland

När du besöker Legoland, så kom ihåg att ta med badkläderna! På Legoland finns bland annat ett kul vattenland, där det finns massor med vattenbus för barnen. Där finns också flera vattenåkattraktioner som t.ex. ett piratskepp med vattenkanoner.
När ni åker runt i piratskeppen kan ni spruta vatten på andra piratskepp, men också på oförsiktiga åskådare som dessutom kan spruta tillbaka på dig som är i piratskeppet. Det är precis så kul som det låter!
Ger du dig in i vattenleken får du leken tåla och chansen är liten att du kommer torrskodd ut från piratskeppet. Sticker du fram huvudet för nära som åskådare får du också räkna med att bli dyblöt. Det står det också på skyltar runt omkring piratskeppsaktiviteten ”HÄR BLIR DU BLÖT”.

Det finns regnskyddsöverdrag att köpa inne på Legoland, men räkna inte med att de håller er särskilt torra. För dig som haft riktigt kul och blivit genomvåt finns det speciella torkmaskiner. Lägg i en slant, kliv in och torkas av en gigantisk hårblås!

Restauranger & Mat

Inne på Legoland behöver ni självklart inte gå hungriga, men liksom på de flesta nöjesfält så kostar maten en hel del. Grillat, Pizza & Pasta mm. är bara en del av det barnvänliga utbudet. För familjer med barn i varierande åldrar kan buffén på Family Buffet som ligger nära ingången starkt rekommenderas. Som efterätt kan barnen där själva hämta sin mjukglass och dekorera den med massor med strössel i olika smaker och färger.

Att ta med bebisen in på Legoland

Det är lätt att ha med småbarn inne på Legoland. En bit in i parken ligger Babycare huset, som är ett litet center som rymmer allt du behöver för att ta hand om din bebis. Här finns till exempel ett rum med bekväma fåtöljer för att amma, och du kan flaskmata med ersättning eller välling i lugn och ro.

Här finns också ett Minikök för att göra i ordning medhavd ersättning, välling eller barnmat med tillgång till vatten, mikrovågsugn och vattenkokare.

Här finns också skötrum med många skötplatser där du kan byta blöjor och pyssla om din bebis. Trängsel existerar inte… trots att Legoland är välbesökt av småbarnsfamiljer. Libero sponsrar och bjuder på gratisblöjor i alla storlekar…

Givetvis finns det även toaletter i anslutning till skötrummet!

Nu har du fått med dig några Legolandtips inför ett framtida besök. Vi önskar er en riktigt kul Danmark och Legolandsemester.

Om du har synpunkter på Legoland får du gärna lämna en recension på hur det var för er och barnen här nedanför.