Kategorier
Resa med barn

Familjeresor – tips på resmål för en familjesemester under vintern

Egypten är ett populärt resmål under vinternVintern är lång och få saker piggar upp som en solresa under någon av årets mörkaste och kallaste månader. I denna artikel tänkte vi ger er lite tips på bra resmål, såväl inom som utanför Europa, för familjen under vintern. Dessutom länkar vi till de resebyråer i Sverige som har det bäst anpassade utbudet och bästa priserna för familjeresor.

Tips på bra och varma resmål för familjen under vintern

Kanarieöarna är en klassiker för familjen som håller än. Dock är det ett litet tärningskast vad det gäller vädret under vintermånaderna. Det kan om man har otur bli ganska kallt, regnigt och blåsigt i perioder, särskilt då mellan december och januari. Men hur det än blir med vädret så är Kanarieöarna ett trevligt resmål med mycket att göra. En All Inclusive-resa för familjen är mycket avkopplande oavsett väder.

Egyptiska orter som Hurghada, Sharm el Sheik och Marsa Alam blir också alltmer populära resmål under vintern. Det är ett hyfsat bra väder som råder här för det mesta, även under vintern. Dagarna är milda och för det mesta regnfria. Det kan dock blåsa kallt på kvällar och morgnar. Men som alla inser, för en riktigt varm semester under vintern behöver man leta sig bortom medelhavsområdet.

Thailand har länge varit populärt som resmål under vintern för barnfamiljen, men det börjar avta i popularitet. Om svenskar tröttnat på Thailand eller om det är de många rapporterna om förolyckade turister i bisarra olyckor, samt politisk instabilitet som ligger bakom detta ska vi låta vara osagt. Enligt Thailandexperterna är dock de bästa thailändska semesterorterna för barn Phuket, Krabi, Koh Samui och det vackra paradiset Koh Chang.

Karibien är perfekt för en familjesemesterDet nya Thailand kallar man Karibien i resebranschen i Sverige. I takt med att dollarn försvagas och kronan stärks så framstår det exotiska paradiset allt mer attraktivt för svenska familjer. Det är framförallt kryssningar som lockar svensken då de är ett mycket bekvämt alternativ. Enligt amerikanerna som har en lång tradition av att semestra i Karibien så är tre exempel på väldigt barnvänliga resmål Aruba, Bahamas och Antigua. Kuba (det går charter dit från Sverige) anser många svenska turister vara ett fint och mycket underskattat resmål för hela familjen. Mest soltimmar av samtliga resmål i denna artikel under vintern är det för övrigt på Dominikanska Republiken i Karibien!

Andra resmål som är riktigt solsäkra under våra vintermånader är Kenya, Indien, Brasilien, amerikanska Florida och Mexiko (dock känns inte Mexiko värst stabilt för tillfället). Flera fina resmål under vintern inkluderar Maldiverna, Hawaii, Gambia och Mauritius. Vill ni vara mer eller mindre helt säkra på att inte få en regndroppe på er så är det Dubai som gäller under vintern.

Kap Verde som ligger mitt i Atlanten, och alltså inte så långt bort (flygtiden ligger på cirka 8 timmar) börjar också få mer uppmärksamhet som resmål betraktat. Området är vackert, lugnt och har ett bra klimat året runt (dock kan det bli kallt under julen och däromkring). Finns även som All Inclusive, vilket är ett bekvämt alternativ för barnfamiljer. Vi tycker dock Karibien är ett ännu härligare resmål.

Boka din familjeresa via en familjevänlig resebyrå online

Unna er en semester för familjen under vintern Vi gillar framför allt Travelstart som är Sveriges mest barnvänliga researrangör. Deras familjeresor är alltid väl uttänkta och anpassade för såväl de lite äldre som yngre. Utbudet av olika resmål är dessutom stort. Känner ni er lite mer äventyrliga, och barnen är lite äldre och vana resenärer kan ni också satsa på en sista minuten resa.

När är det som billigast att resa under vintern?

Lågsäsongen anses vara mellan slutet på november till strax efter Lucia och första veckan i januari till första veckan i februari. Högsäsongen infaller sista veckan i oktober (höstlov), under jullovet, och från andra veckan i februari till efter sportlovet.

Läs fler tips på semester med barn (närliggande Costa del Sol till exempel har bättre klimat under vintern än vad man kan tro).

Här kan du läsa några råd på vad man ska tänka på när man reser långt med barnen.