Kategorier
Övrigt för barn

Tips på present åt nyfödd – babypresenter och presenter åt den nyblivna mamman

Presenter åt bebisen I många länder anordnar man vad som på engelska kallas ”Baby shower”, det vill säga att man samlas före eller efter barnets födelse och firar med mat och presenter. Vi har inte denna tradition i Sverige.

Däremot är det kutym att man ger doppresenter i Sverige. Många anser också att de nyblivna föräldrarna, och/eller barnet, bör uppvaktas med någon form av present i samband med födseln. Det råder dock oenighet kring detta. En del anser att det är den nyblivna mamman som ska få någon form av gåva, medans andra anser att det räcker med doppresent åt barnet. Vårt favorit-tips är babyshop som har precis allt från kläder, leksaker och accessoarer åt den nyfödde, och även presenter, kläder etc. åt mamman.

Babypresenter och present åt den nyblivna mamman

Vad ska man ge bebisen i present då? Oavsett om du bor lite längre bort från den nyfödda eller inte så är ett mycket fint och bra alternativ att skicka efter ett nallebud. En nalle är ett säkert kort helt enkelt. På denna sida, babyshop, kan du hitta fler tips på presenter åt den nyfödda, som till exempel Disneys gåvo-låda med bäddset, eller baby-albumet ”mitt första år”, etc. Sidan innehåller också tips på present för 1-åring, och presentförslag på barn ända upp i tidiga tonåren!

Att skicka godis eller något annat gott (går att få med valfri text eller motiv) är också ett populärt sätt att fira de nyblivna föräldrarna.

Hitta billiga leksaker online åt alla åldrar på Cityshoppa

En mamma och hennes nyfödda bebisPå ovanstående webbutiker hittas också tips på bra presenter åt den nyblivna mamman, som till exempel amningskuddar, amnings-nappar och andra mer praktiska presenter.

Övriga tips Babypresenter

Andra förslag på bebispresenter är nappar med namn på, kuddar och täcken, speldosor, mjukisdjur och kläder.

Fler tips på relevanta länkar för dig som letar efter tips till bebispresenter eller små barn: denna artikel ger dig tips på julklappar för barn.  Här kan du läsa om var du får tag i träleksaker billigt. Pedagogiska leksaker kanske inte är direkt lämpade som present åt bebisar, men det ska börjas tidigt!

Slutligen, det är som sagt inget måste att ge present åt de nyblivna föräldrarna. Däremot uppskattar de flesta någon form av gest från sina släktingar och nära vänner. Något så enkelt som att komma och bjuda på en god tårta räcker långt!