Kategorier
Tips

Kalastips – roligaste tipsen för ett riktigt kul kalas för barnen

Barn på kalasDet blir allt vanligare att föräldrar anordnar avancerade och påkostade kalas för barnen. I USA är dock denna trend ännu starkare. Vi tänkte därför tipsa om några av de mest populära typerna av kalas-tema där just nu.

Under 2015 kommer den klassiska Star Wars filmserien återupplivas. Bara trailern är den mest sedda trailern i världshistorien. Filmen kommer bli en total succé och leda till en ny “hysteri” för Star Wars-dockor, kläder, leksaker, etc.

Star Wars kalas med ljussablar i plast, Darth Vader masker och Star Wars tårta kommer vara det mest efterfrågade temat bland barn över hela världen i flera år framöver (man gör tre nya filmer som släpps vartannat år framöver, samt gör nya TV-serier etc). Med Disney som ny ägare av Star Wars-varumärket så kommer det dessutom skapas nya nöjesparker i såväl Asien som Europa som USA de närmaste åren. Vad man än tycker om detta så är det bara att gilla läget. Star Wars är här för att stanna. Hitta Disney-prylar på Babyshop.

Tillbehör till olika teman för kalaset hittas på Partykungen.

Övriga populära kalasteman:

 • Små tåg utan räls är väldigt populärt. Det finns företag som specialiserar sig på att anordna tåg för barnen. Detta kräver dock att man har tillgång till stora ytor, som en park. Räkna inte med att denna kalastrend sprider sig till Sverige. Tåg, om än små sådana, är i dyraste laget. Men känner du till något företag som hyr ut denna typ av tåg tipsa oss i kommentarsfältet nedan!
 • Dockteater är otroligt populärt och börjar bli alltmer vanligt i Sverige också. Ett populärt tema är att man gör dockteater av en klassisk saga, eller att man låter barnen göra sina egna dockor och göra dockteater shower åt varandra. Det hela behöver inte vara så avancerat som det låter. Barnen kan även använda sig av sina dockor, actionfigurer och mjukisdjur för att spela upp teater.
 • Apropå sagor, ett mycket lyckat kalastips är att hyra in professionella historieberättare. Såväl barn som vuxna älskar att lyssna på en spännande historia uppspelad av en riktig skådespelare. Ett tips är att du helt enkelt hör av dig till din stads lokala teaterförening. Du kan även hyra in skådespelare att agera som olika figurer som Pippi Långstrump, eller en clown, osv.
 • Andra populära teman för barnkalas i USA just nu är olika teman med populärkulturella figurer. Som till exempel kalas med Barbie-tema, eller sagan om ringen eller The Hobbit-thema.
 •  Fler populära teman inkluderar Harry Potter, pirater, Hello Kitty och Cupcakes kalas. Barnen älskar att doppa sina cupcakes i fondue och strössel!

  Star Wars tårta
  Starwars-tårta
 • Ett populärt tema för tjejer i yngre tonåren är att anordna sofistikerade partyn med Spa-tema.
 • Vi hoppas att denna artikel med kalastips gett dig lite roliga idéer för vad du kan anordna för olika typer av party för barnen.
 • Vill du ha fler kalastips rekommenderar vi att du läser denna artikel om barnkalas. Vill du kanske anordna ett kalas med välgörenhetstema? Läs då denna artikel om mysiga födelsedagskalas där barnen hjälper andra barn.
 • Har du några bra kalastips du vill dela med dig av? Lämna en kommentar nedan!

Tåg för barnenBarnteater är ett kul kalastips

Ett svar på ”Kalastips – roligaste tipsen för ett riktigt kul kalas för barnen”

Hej
kan man hyra en pippi långstrump till ett två års kalas???
Skulle ni isåfall skicka info om pris mm.
Mvh yanina

Kommentera