Kategorier
Nöjesfält

Skara Sommarland – fakta nyheter 2024 och tips på hotell

Skara Sommarland öppnar portarna den 15 juni, 2024.

Skara Sommarland vattenruschkana

Skara Sommarland ligger ungefär en mil öster om Skara. Det var en mycket stor uppmärksamhet i media när Skara Sommarland invigdes av Bert Karlsson 1984. På den tiden var Bert Karlsson känd för sitt framgångsrika skivbolag Mariann.

Billigt boende i Skara – paket

  • Det finns i skrivande stund ingen som har bra erbjudanden vad det gäller paket för Skara Sommarland, med boende på billigt hotell. Dock rekommenderar vi hotels.com för enbart hotell. Där finns flera olika alternativ att välja mellan som Skara Stadshotell).
  • Det finns även vandrarhem i Skara (om än i begränsad omfattning) samt camping på området. Deras camping har plats för cirka 8000 husvagnar eller tält. Det ligger också cirka 300 stugor som går att hyra på området.

Skara Sommarland priser 2024

Sommarlandskortet 2024 kostar 949 kronor (förra årets pris).

Preliminära priser baserat på tidigare år (priserna släpps först vecka 16 i år. Observera dock att många nöjesparker höjt priserna rejält sedan pandemin):

1 dag 369 kronor, 2 dagar 539 (biljetterna är något billigare vid förköp).
Barn under 1 meter går in gratis.
Seniorer (över 65 år) 1 dag 179 SEK 2 dagar 299 kronor.
Grupprabatt minus 20 kronor om man är minst 20 personer.

Nyheter 2024

Inga nyheter är presenterade i år än.

Sommarland fyllde 30 år 2014 och det firades med flera nyheter och events under säsongen. Det introducerades bland annat nya bilar till Imola 2000, samt nya bilar till Formula Indycart! Den stora satsningen gjorde man dock på en helt ny, vattenattraktion. Denna attraktion var enligt uppgift en av de större satsningarna man gjort under vattenparkens 30 år långa historia.

Förra året invigdes Westernstaden med karibisk känsla. Under 2019 var den stora nyheten Waka Waka, som är en vattenrutschbana som är 210 meter lång.

Big Drop

Den stora nyheten de senaste åren på Sommarland var alltså Big Drop som innebär att du kan stiga in i en liten kapsel som befinner sig 21 meter ovanför jord, sedan faller du fritt i 60 meter! Detta är en av de största fritt-fall-levelserna av sitt slag i världen

Fakta Skara Sommarland

  • Skara Sommarland har närmare 400 000 besökare per år vilket gör den till en av nordens största attraktioner.
  • När nöjesparken först startade var det mest vattenruschkanor och gocart som lockade besökare. Sedan dess har det tillkommit massor av andra roliga saker att se och göra, som till exempel berg och dalbana, en piratö, Vikingen (ett pendlande skepp) och Röde Baronen (flygplan.).
  • Bert Karlsson äger inte längre Skara Sommarland, utan parken tillhör nu Parks & Resorts Scandinavia AB.
  • Nöjesdelarna av parken är uppdelade främst i en vattenpark, Gocart och Tivoli. Det anordnas även hela tiden olika shower som vattenshower och Sky Pirates (cirkusartister i en pirat-inspirerad vattenmiljö).
  • När man hade som mest besökare under 80-talet var det så många som 800, 000 människor som besökte sommarlandet årligen. Detta var en oerhörd siffra som eventuellt bör tas med en nypa salt. På den tiden besöktes man visserligen också av stora folkparksartister som drog mycket publik.
  • Skara Sommarland har öppet från 15 juni till 15 augusti, från tidig förmiddag till eftermiddag, 10-17, res. 10-19.
  • Skara Sommarland Cup är en fotbollsturnering för juniorer som brukar anordnas runt augusti. I år blir det 3-6 augusti.

Vad tycker du och dina barn om Skara Sommarland? Skriv gärna ditt omdöme här nedanför.

Ett svar på ”Skara Sommarland – fakta nyheter 2024 och tips på hotell”

bra vattenpark ok roligt tivoli fast saknar nån bergochdalbana med ordentligt tryck i samt gokarten e tråkig. Kan ha gasen i botten runt hela banan på Formula Indykart vore kul om ni skaffa snabbare bilar så de blir roligare o köra exempel 4 taktare på 200 el 270cc på 9hk

Stängt för kommentering.