Kategorier
Nöjesfält

Tosselilla sommarland – fakta om erbjudande och boende etc.

Från Tosselillas officiella hemsida

Tosselilla sommarland ligger vackert belägen i Tomelilla i det berömda området Österlen i Skåne. Nöjesparken hade sin invigning 1984 och sedan dess har det hänt mycket. Sedan mitten på 2000-talet har man främst satsat hårt på att bygga ut tivolit. Säsongspremiär 2021 sker om allt går som det ska i juni med ”Barnens dag”. Säsongsavslutningen brukar vara i augusti med Tossefestivalen.

Nyheter Tosselilla Sommarland i Skåne 2020

Den stora nyheten de senaste åren inträffade på premiärdagen för 4 år sedan då man invigde den nya storsatsningen, Hyper. Detta är Europas längsta och överlägset snabbaste rutchkana (en så kallad ProRacer).  Fallhöjden är 18 meter, åksträckan 115 meter och man kommer upp i en hastighet på ungefär 50 kilometer i timmen!

Vi har ännu inte sett någon information om några större nyheter detta år (men det är kanske inte att förvänta sig heller då det kostar en hel del at göra sådana här investeringar).

Boende Tosselilla sommarland 2021

Det finns flertalet campingplatser i närheten och den som ligger allra närmast nöjesparken är Svampacampingen (räkna med cirka 100 kronor per natt för tältplats). En annan bra campingplats som ligger relativt nära (7 kilometer) är Bäckavallens camping.

För dig som inte gillar att campa finns det några vandrarhem och hotell i närheten. Lillaåsa Bed and Breakfast är ett bra vandrarhem (det ligger strax över 2 kilometer bort). Du kan boka billiga hotell, eller hitta B&B, herrgårdar etc. på Hotels.com, som vi alltid rekommenderar vad det gäller billiga boenden i såväl Sverige som utlandet.

Inträde Tosselilla sommarland 2021

Priserna är relativt höga, men ändå överkomliga (särskilt med tanke på att det mesta ingår i priset).

Under hela säsongen är entré-biljetten gratis för barn upp till 1 meter. Man behöver vara 50 personer för att få grupprabatt på entrén, och det ger då 20 kronors rabatt på inträdet per person. Seniorer och rullstolsburna får också rabatt på inträdet.

Alla priser för inträde (obs, årets exakta priser är inte fastställda):

Priser Tosselilla

Fakta Tosselilla sommarland

  • Det hette tidigare Tomelilla sommarland
  • Ägare är Cederholms tivoli
  • Telefonnummer 041 714 40 (mail info@tosselilla.se)
  • I vattenlandet finns 9 vattenpooler
  • I Tivolilandet finns det flertalet åkturer, och ingen kräver någon biljett eller kupong. Dessa åkturer är i skrivande stund (minimumlängd inom parantes): Extreme fly (130), Wilde Mouse (130), Låmasken (120 eller 90 i sällskap med vuxen), Waltzer (120, 90 med vuxen), Hoppetossan (100), Ballongen (120 res. 90), Convoy (100), Tekoppen (90), Piccolino (90), Circus Train (100), Bumperbåtar (150), Rookie Gocart (120-150), Flying Boat (120), Radiobilar (120 eller 100 centimeter med vuxen).
  • I Tarzanskogen finns det vanliga svenska djur som barnen kan titta på (hästar, kaniner, getter med mera), och det finns även lianer och annat man kan svinga sig i.
  • Kul på Hjul är ett område med Gocarts, Crazy Bikes och bumberbåtar, etc. Tänk dock på att barnen måste vara minst 120 centimeter långa för att få köra Mini Go-cart.
  • Sjön på området är 170 centimeter djup och det går att hyra båtar med mynt.
  • På området finns det dessutom flertalet restauranger, hoppborgar, klätterland, beachvolley (roligt för de lite äldre barnen) etc. Detta är den perfekta platsen för en dagsutflykt för skolklassen, barnfamiljen eller ett rejält barnkalas.

Öppettider Tosselilla

Sommarlandet har öppet 6 juni till 21 augusti. Ordinarie öppettider för vardagar är 10-16, och 10-18 lördag och söndag.