Kategorier
Nöjesfält

Western farm – här kan barn uppleva vilda västern i Boden

Western FarmWestern Farm är ett ganska häftigt ställe som kanske inte så många känner till. Nöjesparken i Boden är en autentisk västernstad. Staden heter Shadow Creek och efterliknar en amerikansk stad som den såg ut 1879.

På Western Farm hittar du med andra ord salonger, stall, hölador, djurfarm, hästar och annat som man tänker på när man tänker Vilda Västern. Dessutom befolkas staden av skickliga skådespelare som spelar bovar, sheriffer, revolvermän och skolfröknar som för tankarna till ”Lilla huset på Prärien”. Ja, här finns till och med glädjeflickor. Fast på den tiden var de ju väldigt oskyldigt klädda så ni behöver inte oroa er. Staden är familjevänlig.

Under sommaren anordnas det flera gånger per dag en mycket uppskattad stuntshow. Det anordnas också flera andra shower, som wild-west-show och hästshow, och tävlingar med western-tema, som till exempel tävlingar i yxkastning och guldvaskning.

När ni strosar omkring i staden finns det också flera caféer och restauranger när ni känner att ni behöver ta en paus. Dessutom finns det några roliga westernbutiker där man kan handla souvenirer.

De stora nyheterna 2023 är:

Sommarpremiär FESTKVÄLL – en stor festkväll med liveband, DJ och artister under midnattssolen.
Upplevelseparken – en äventyrlig park med shower och skådespel i olika miljöer som till exempel trollskogen, safari, wild west och vikingaön,
Spökvandring – en skrämmande vandring i skogsspåret runt om Western Farm som hemsöks av läskiga varelser.

Priser och boende Western Farm 2023

Western Farm är öppet från 7 juli till 5 augusti. Entrépriset är 405 kr för vuxna och 270 kr för barn upp till 12 år. I priset ingår tillgång till alla shower och aktiviteter i nöjesparken. Du kan också boka olika paketerbjudanden med boende och mat på Western Farm Village1. Priserna för paketen varierar beroende på stugtyp och antal personer.

Barn under 1 meter går 2023 in gratis. Är man över 1 meter (och upp till 15 år) betalar man 270 SEK. Ungdomar och vuxna betalar 250 vilket är ett helt okej entrépris. Seniorer betalar 195.. Dessutom är det gratis parkering på området.

Kommer du från södra Sverige är det kanske billigaste alternativet att boka en paketresa, eller helt enkelt boka en eller ett par nätter på ett hotell i Boden. Bäst priser hittar man nästan uteslutande alltid på Hotels.com

Det går för övrigt också att boka barnkalas, och olika aktiviteter för skolbarn.

Öppettider Western Farm 2023

Nöjesparken öppnar 7 juli och har öppet till 5 augusti. Under denna månad har man öppet från lunch till eftermiddag (cirka 11-17) tisdag till lördag. Öppettiderna är alltså okej, men kunde gärna ha varat lite längre under sommaren. Under hösten anordnas emellertid andra evenemang som Oktoberfest, Hallowen-fest och julbord med stad.

Vilda Västern

Vilda västern kallas det kapitel i den amerikanska historien som utspelade sig från cirka 1850 till första världskriget, 1914. Under perioden var vapenlagarna ännu mer fria än vad de är nu och USA befann sig i en kraftig tillväxtperiod. Dessa faktorer gjorde att stora delar av landet präglades av en viss laglöshet och många revolvermän, sheriffer och banditer blev till rubriker i historieböckerna. De kändaste karaktärerna från Vilda Västern-perioden var kanske Wild Bill Hickock, Billy the Kid, Calamity Jane (den kändaste kvinnliga cowgirlen) och Wyatt Earp.

Utöver revolverdueller blev även perioden känd för sin guldrush i Klondike, samt de ständiga sammandrabbningarna mellan nybyggare och indianer. Många historiker hävdar dock att Vilda Västern var en mycket mer civiliserad period än vad vi tror och inte fullt så blodig som westernfilmerna låter antyda.

Anordna barnkalas på Western farm

Det går att anordna barnkalas under sommaren, och flera av nöjesparkens karaktärer ingår i barnkalaset (som till exempel Sheriffen, Miss Nellie och skurken Scarface). Efter att ha lekt med Western-karaktärerna dukas det fram tårta och saft. Efter det följer fria aktiviteter som till exempel hästshow, guldvaskning, tivoli, ponnyridning, ansiktsmålning, etc. Barnkalaset avslutas med Wild West Show.