Kategorier
Nöjesfält

Om nöjesfältet Tusenfryd i Norge – priser, karta, med mera

Karusell på Tusenfryd Nöjesfält öppnar 23/4 2022.

Tusenfryd är Norges största nöjesfält. Den populära nöjesparken ligger inte på riktigt samma nivå som Liseberg, Parken i Köpenhamn eller Gröna Lund, men är ändå riktigt bra. Den vänder sig framförallt till lite yngre barn, men här finns också åkturer som Spaceshot, Thundercoaster (en riktigt maffig berg-och-dal-bana) och Loopen, samt attraktioner som Vikingland. Tiotusentals, särskilt de som bor nära gränsen, svenska familjer besöker årligen Tusenfryd. Om det inte vore för de dyra priserna på mat och dricka i Norge skulle nog nöjesfältet vara ett ännu starkare alternativ för svenskar.

Fakta Tusenfryd i Norge – öppettider, karta, pris, med mera (coop)

  • Biljettpriserna är ganska okej (det är snarare mat och dryck som är dyrt). Man betalar inträde och sedan får man åka så många karuseller man vill. Det går alltså inte att bara köpa en inträdesbiljett och sedan köpa en åktur separat. På Tusenfryd förutsätter man att man kommer dit för att åka karusell och inte titta på folk (vilket i och för sig är halva nöjet för många). Biljetten är gratis för barn under 95 centimeter. För alla andra kostar biljetten mellan 249-529 norska kronor. Ett helt okej pris med andra ord, trots den dyra norska kronan (som visserligen sjunkit rejält de sista åren). Det lönar sig att köpa säsongskort, om ni bor nära gränsen och är där ofta.
  • För er som är medlemmar i Coop och har ett så kallat Med-Mera kort så kan det vara värt att kolla upp om det finns eventuella erbjudanden för dig. Ibland har Coop-medlemmarna erbjudits gratis inträde. Det är oklart om detta Med-Mera erbjudanden gäller även 2018. Det verkar dock som om Coop lagt ner det, och dessutom går man med förlust på sitt nuvarande Med Mera system och håller på att omstrukturera det. Det nya poängsystemet ger inte mycket till rabatter, särskilt inte med tanke på hur många poäng man måste komma upp i för att få även mindre erbjudanden på hotell och inträden på nöjesparker, etc.
  • Tusenfryd har öppet från april till oktober (den första och två sista månaden är dock öppettiderna väldigt begränsade). Öppettiderna under dagarna varierar beroende på om det är högsäsong eller lågsäsong. Under sommaren är det dock öppet från förmiddag till kväll, så gott som varje dag.
  • Nöjesfältet ligger cirka 20 kilometer söder om Oslo. Du hittar den lämpligast genom att följa denna karta från Google.
  • Nöjesparken slog upp portarna 1988 och har sedan dess utökat med många åkturer och attraktioner årligen eftersom man normalt sett gör stora vinster.

Vad tycker du om Tusenfryds nöjesfält utanför Oslo? Skriv gärna till oss nedan.

Ett svar på ”Om nöjesfältet Tusenfryd i Norge – priser, karta, med mera”

Hejsan..
Var där i förra sommaren å de var ju så himla roligt..kan eller vill åka dit i år igen om dom har samma erbjudande med medmera kortet.
Så nu får vi trycka på att dom kan ha samma erbjudande i år igen 🙂
HOPPAS!!!!!!
MVH Tove Mosell

Stängt för kommentering.