Orsa Björnpark – priser och fakta

Orsa Björnpark är den största djurparken av sitt slag i Europa. I den sanslöst vackra naturen, i hjärtat av dalarna, lever rovdjuren på parken i sin naturliga miljö.

Orsa Björnpark ligger högt, bekvämt placerad i bergen, med en vacker utsikt över Orsasjön och Silja. Själva området heter Orsa Grönklitt som utöver en björnpark inhyser stugby, ett område för fritidshus, camping, samt skidbackar och spår. Vi gillar dock mest Orsa Grönklitt under sommaren då naturen är som vackrast och det anordnas flera aktiviteter. Till exempel kan man fiska i Rädsjön, åka kanot, testa lerduveskytte, åka på safari med en fyrhjuling, vaska guld, spela frisbeegolf med mera.

Nyheter 2017

Den stora nyheten förra året var att björnarna Losa och Diego fått tre ungar tillsammans.

Då björnparken firade 30 år iför 2 år sedan så anordnades det flera special-event, tävlingar, föredrag, ”tårtfest” etc. Vi tror att man kommer fortsätta anordna fler sådana här event även kommande år. Under 2018 är en nyhet att man äntligen fått sällskap av tigerungar!

Om björnparken – djur och historia

Orsa är numera hemvist även åt Kodiakbjörnen

Björnparken öppnade 1972 och har sedan dess sakta men säkert växt med tiden. Området är hela 310, 000 kvm stort och är följaktligen Europas största djurpark. Här hittar du bland annat Sveriges ”fyra stora” rovdjur, björn, varg, järv och lo. Visste du förresten att kodiakbjörnen är världens största landlevande rovdjur? Kodiakbjörnar finns numera i Orsa. Här hittar du också sibirisk tiger, leopard, kamtjatka björn, och inte att förglömma isbjörn! Det var i maj 2009 som Orsa först välkomnade sina isbjörnar. Polar world på orsa är världens största isbjörnspark. Bara Polar World är värld biljetten till Orsa enligt vår mening.

Priser och öppettider Orsa Björnpark

Priserna varierar beroende på säsong, men ligger runt 230 kronor (280 högsäsong) för vuxen och 145 (180 högsäsong) för barn mellan 3 och 12 år. Det går också att få rabatt om man kommer i större grupp.

Björnparkens ordinarie öppettider är 10-15 alla dagar året runt. 10-17 högsäsong (mitten juni till början september).

Boende Orsa Grönklitt

Det går som sagt att hyra en stuga eller en camping-plats på området. Det finns olika paket att välja mellan. Priserna är dock ganska höga tyvärr.

Här kan du läsa tips på fler djurparker i Sverige.

Läs om Leksands Sommarland.

Tomtelandet i Dalarna. 

Kommentera