Kategorier
Nöjesfält

Tomteland i dalarna 2021

Tomtens stuga

I den djupaste av skogar vid Gesundabergets fot, utanför Mora i dalarna, ligger Tomteland. Året runt sprudlar det gigantiska området av liv i form av älvar, vättar, troll, häxor och tomtar.

Tomteland sjuder av aktiviteter för barn, som till exempel barnteater, fiske och äventyr med trollen i skogen, och mycket annat. Här finns också restauranger som Restaurang Rudolf, Hälgeland (samt djur som älgar och tomtens renar), glasstugor, en tomteverkstad, hopptält, trollhus, snickarbod, fäbodar, etc.

Tomteland är över 100, 000 m2 stort och det finns som massor att se och göra här. Det rekommenderas därför att man besöker nöjesparken under minst en heldag.

Boende Tomteland 2021

Det finns inget boende direkt i parken Tomteland, däremot finns det flera alternativ till boende i närheten, som hotell, vandrarhem och camping. Det går också att köpa paket där inträde ingår i priset. Tvåparkskortet ger inträde till såväl Tomteland som Orsa Björnpark.

Priser

Priserna varierar under året, men barn under 3 år går in gratis. Äldre barn (upp till 12 år) betalar 230 kronor och vuxna 290 kronor, seniorer 190. Tvåparkskortet (utan boende) kostar 1495 kronor och gäller då för två vuxna samt två barn.

Läs om Leksands sommarland.

Öppettider Tomteland 2021

Tomteland har vanligtvis öppet 19/6-23/8 under sommaren, från tidig morgon till eftermiddag  (10-16). Öppettiderna under vintern varierar, men man har förstås ofta öppet under november och december då det vankas juletider! Sedan har man även öppet en hel del under resten av året, som till exempel då påskkärringen kommer på besök (dock förmodligen inte 2021). För klara besked maila bokning@tomteland.se.

Var bor tomten egentligen?

Var den riktiga tomten egentligen bor har man ”bråkat” om länge. I Danmark är man till exempel övertygad om att den riktiga tomten bor på Grönland, enligt amerikanerna bor han självklart på Nordpolen, i Finland tror de att han egentligen bor i Rovanemi eller på fjället Korvatunturi, och enligt svenskar så bor han förmodligen på Tomteland i dalarna. All hans post och önskelistor anländer dock till Tomteboda postterminal i Solna.

Kommentera