Kategorier
Nöjesfält

Junibacken i Stockholm 2020 – öppettider och priser och annan info

Logo JunibackenJunibacken är stängt tills vidare på grund av Corona-viruset. Det är oklart om det öppnar under sommaren. Dock är uteserveringen terrassen öppen under helgerna.

Junibacken i Stockholm är ett sagoland baserat på Astrid Lindgrens påhittade gård Junibacken i böckerna om Madicken. Området invigdes 1996 och ligger på Djurgården.

Man satsar mycket på barnkultur på Junibacken och för något år sedan flyttade bland annat Pippi Långstrump in med en föreställning.

Fakta om Junibacken Stockholm, Djurgården

Detta är ett kulturhus för barn, en blandning av teater, sagovärld och museum. Fokus ligger på lekfullhet, att barnen ska kunna uppleva Astrid Lindgrens figurer och andra sagovärldar på ett roligt sätt. Här hittar du till exempel Sagotorget där man hittar världar från olika sagoböcker, som till exempel Alfons Åberg och Mumintrollet. På Sagotåget kan barnen åka tåg genom häftiga miljöer från Astrid Lindgrens böcker. Det handlar inte bara om Madicken utan även om de andra älskade karaktärerna som Emil i Lönneberga och Ronja Rövardotter. Sagotåget bjuder på en mycket vacker och spännande resa, och i högtalarna hör man musik och Astrid Lindgren själv som guidar barnen genom resan. Slutstationen är Ville Villekulla där Pippi Långstrumps hus ligger.

Dessutom anordnas det barnteater vid huset. Utöver daglig barnteater så bjuder även Junibacken på olika utställningar inom barnkultur. Det finns även restaurang på området för de som vill göra en heldag här. Dessutom har man ett bageri med nybakade bullar och bröd.

Öppettider Junibacken

Man har öppet tisdag till söndag året runt (från morgon, 10, till runt 17:00), men under högsäsongen, maj, juni, juli och augusti har Junibacken öppet dagligen. 10-17 i maj, juni och september, samt 10-18 i juli och augusti. I september och oktober har man öppet alla dagar (även november och december).

Priser Junibacken

Inträdet är inte speciellt dyrt och kostar under 200 kronor även för vuxna. Barn under 2 år går in gratis och barn upp till 15 år betalar 155 kronor under såväl lågsäsong som högsäsong. Endags-biljett för vuxen kostar 185 kronor. Det går även att få grupprabatt. 10 kronor rabatt per biljett förutsatt att gruppen är minst 10 individer stor.

Läs tips på fler roliga saker som barn kan se och göra i Stockholm.

Video från bilderboksfestivalen för ett par år sedan:

Vad tycker du om Junibacken? Skriv gärna en recension nedan.

Kommentera