Kategorier
Barnfilmer

Liten skär och brokig – film för de minsta barnen

Stina Wirsén har gjort sin första film, Liten skär och brokig. Den vänder sig till små barn, och handlar framförallt om starka känslor. Barnfilmen berör de små barnens (2-5 år) innersta känslor, som ilska, glädje, sorg och så vidare. Tanken är att filmen ska vara en motvikt till alla moderna, hetsiga och skrikiga barnprogram som dominerar på TV idag. Framförallt vill filmen berätta för barnen att alla har rätt att vara precis som de är. Alla, oavsett vilken färg eller personlighet de har är lika mycket värda. Detta är ett viktigt budskap att förmedla till barnen.

Stellan i Bombi Bitt och jag

Detta upplägg gjorde att Stina faktiskt fick med sig självaste Hollywood-stjärnan Stellan Skarsgård som berättarröst för filmen.

Stellan Skarsgård började för övrigt sin karriär som barnskådespelare redan på 60-talet då han slog igenom i filmen ”Bombi Bitt och jag”. Nu är han Sveriges mest framgångsrike skådespelare någonsin. Visste du förresten att (enligt en lista uppdaterad våren 2012) att han ligger på 25 plats på Hollywoods lista över de skådespelare som dragit in mest pengar med sina filmer? Stellan Skarsgård ligger före storheter som Brad Pitt och Dustin Hoffman…

Liten skär och brokig är en halvtimme lång, och animerad. Dessutom uppmanar filmen barnen att delta aktivt i handlingen genom att gissa vart äventyret är på väg.

Tycker du titeln känns bekant? Filmen är nämligen baserad på en serie barnböcker med samma namn.

Har du sett Liten skär och brokig? Vad tyckte du, och framförallt, vad tyckte barnen? Skriv en egen recension här nedanför.

Ps. Det har förekommit en viss debatt i olika medier om att denna film skulle vara rasistisk eftersom man tycker vissa karaktärer är ”för tydligt” annorlunda i sina drag vilket man menar får motsatt effekt. Denna debatt är i vårt tycke bara löjlig och inget att bry sig om.