Kategorier
Kul för barnen

Naturhistoriska museet i Stockholm

Naturhistoriska museet i Stockholm är det största museet i Sverige. På Naturhistoriska ligger inriktningen på det biologiska och geologiska. Här hittar du dessutom Cosmonova och ett planetarium.

På Naturhistoriska riksmuseet kan man titta på närmare tio miljoner djur, svampar, fossiler, mineraler, insekter och växter från hela världen! Man inser när man besöker museet att naturvetenskap är ett ämne som legat svenskarna varmt om hjärtat i flera hundra år.

Fakta Naturhistoriska riksmuseet

Det var den kungliga vetenskapsakademin som lade grunden för museet redan på 1700-talet. Det stora området med byggnader uppfördes dock inte förrän på början på 1900-talet. Cosmonova tillkom på 90-talet.

Exempel på permanenta utställningar är ”Natur i Sverige”, ”Liv i vatten”, ”Den mänskliga resan” (om mänsklighetens historia, ”Uppdrag klimat” (om hur klimatet kommer se ut i framtiden) och ”Den sinnrika människan” (om hur våra fantastiska kroppar fungerar).

Naturhistoriska museet för barn

Naturhistoriska museet - dinosaurie De flesta utställningar kan upplevas som lite främmande och inte så lite tråkiga för små barn. Men de flesta barn uppskattar de olika utställningarna om naturen och inte minst dinosaure-temat. Museet har också en skaparverkstad där de anordnar olika temadagar under loven. Då får barnen tillfälle att skapa olika spännande saker.

Dessutom finns barnklubben Museosaurien för barn under 15 år som är intresserade av djur och natur.

Men för att roa barnen rekommenderar vi helt klart ett besök på Imax-biografen och planetariet. Tänk dock på att barnen måste vara minst fem år för att få komma in på Imax-biografen. Priserna är heller inte detsamma för Cosmonova som för resten av museet (det går att få paketpris).

Öppettider och priser:

Vanligtvis har museet öppet tis-fre: 10-18 och lör-sön: 11-18. Öppettiderna under lov och storhelger varierar.

Priser: Barn under 18 år går in gratis och vuxna betalar 80 kronor.

Restaurang Fossilen serverar olika typer av mat och har dessutom en barnmeny.

Vad tycker du om Naturhistoriska museet? Gillade dina barn besöket där?