Kategorier
Kul för barnen

Tidningar för barn – tips på var du kan köpa barntidning billigt på nätet

Kalle Anka & Co
När Internet fortfarande var svartvitt var tidningar för barn den mest utbredda ”inkörsporten” till att lära sig läsa, och tv:s största konkurrent.

Tidningar med tecknade serier är fortfarande populära, men inte alls som de en gång var. Vi saknar denna magiska tid när man såg högar med tidningar i var barns rum. Vi tänkte därför ge er ett tips på var ni kan beställa prenumerationer (de flesta tidningar har ett billigt proverbjudande dessutom) på barntidningar billigt på nätet (dessutom skriver vi lite roliga fakta om serietidningar i slutet av artikeln).

Tidningar för flickor och pojkar, stora som små

Tidningskungen har ett brett och billigt sortiment med tidningar för barn (och föräldrar). Länk till sidan där du kan välja mellan prenumerationer. 

Här hittar du titlar som Bamse för de yngsta, klassiska Kamratposten, Scooby Doo, Kalle Ankas Pocket, Barbie, Prinsessan, Robot, Tom & Jerry, Kalle anka & C:o, Pets (husdjur), katten Gustaf, Musse Pigg & Co, flickornas favorit Min häst, och för lite äldre flickor Seventeen som vänder sig till målgruppen 12-24 (tidningen är på engelska.) Sportintresserade pojkar (eller tjejer för den delen) kan putsa på engelskan lite genom att få en prenumeration på Pro Hockey, eller fotbollsmagasinet Goal. Här finns med andra ord något för barn i alla åldrar och olika smaker.

Du hittar förstås också klassiska serietidningar med superhjältar som Fantomen, Spiderman, etc.

Tidningskungen har även ett brett sortiment för andra specialområden som kan vara lämpliga för just ditt barn, som till exempel teknik, foto, etc.

Fakta om serietidningar

Den största tidningen för barn i Sverige är Kamratposten.

Sveriges äldsta (som fortfarande ges ut) barntidning är Kalle & Co.

Den första serietidningen som gavs ut i Sverige var Musse Pigg. Tidningen som kom 1937 slutade ges ut redan året därpå. Vi är osäkra på om det fortfarande finns något bevarat exemplar.

StålmannenVärldens dyraste serietidning är första utgåvan av den amerikanska versionen av Stålmannen (Superman).

Den första serietidningen (med en och samma karaktär som återkom i varje nummer) i världen blev Ally Sloper´s Half Holiday som gavs ut i Storbritannien redan 1884.

Här kan du läsa om animerade filmer och bland annat se världens första tecknade filmsekvens.