Kategorier
Leksaker barn

Nya leksaker för barnen – mycket smurfar och dinosaurer

Man skulle kunna tro att barnen tröttnat på leksaker efter julen, men så är förstås inte fallet. Vem tröttnar väl på leksaker? I denna artikel tittar vi på de mest spännande nya leksakerna som är på väg ut på marknaden under 2013. Läs om barnfilmer 2016. Läs om nya leksaker 2016.

Leksaker 2013 – smurfar, dinosaurier och Lone Ranger!

Kre-O Star TrekUnder året kommer det släppas en ny Star Trek film, vilket också kommer leda till en helt ny kollektion med Star Trek-leksaker (som varit mer eller mindre populära i olika former sedan 70-talet!). Star Trek-leksakerna tillverkas av Hasbro och kommer bland annat inkludera rymdskepp och karaktärer som kapten Kirk och Spock från filmen. Dessutom släpper man nya Kre-O (som ett slags lego) Star Trek figurer och modeller.

Andra leksakstrender under året kommer också baseras kring populära, kommande barnfilmer (inte för att Star Trek är en barnfilm direkt). Framförallt kommer vi att se en uppsjö av dinosaurieleksaker eftersom såväl Jurassic Park 3D som Dinosauriernas tid släpps som film under året.

Lone RangerLone Ranger var en populär actionfigur redan på 70-talet och nu gör den maskerade cowboyen comeback som film med Johnny Depp i en av huvudrollerna (Tonto). Räkna alltså med att se Lone-Ranger och Tonto-figurer i leksaksbutikerna igen!

Smurfar är också en evig leksak som aldrig riktigt försvinner och under året har den animerade Smurfarna 2 premiär vilket också kommer synas i barnens önskelista över leksaker!

Smurfar

I övrigt är trenderna vad det gäller leksaker att de ska kosta så lite som möjligt. Detta har inte så mycket att göra med dystra ekonomiska tider utan snarare att barnen nuförtiden får såväl dyra spel som surfplattor etc. som tar mycket lektid i anspråk. Behovet av dyra, ”traditionella” leksaker är alltså inte så stort. Man räknar dock med att inom en kort framtid, två-tre år, så kommer de flesta barnspel att finnas online, gratis (reklamfinansierat) vilket kommer leda till att vanliga, fysiska leksaker gör stor comeback.

En annan, redan nu, mycket stark trend i Sverige är lärande leksaker, och då fysiska sådana som motvikt till alla appar och dataprogram.

Vi återkommer med en ny rapport om leksaker efter att den internationella mässan varit i februari.

Har du tips på några nya, roliga leksaker som precis släppts i butik eller som du vet är på väg? Skriv en kommentar nedanför till oss. Det uppskattar vi!