Kategorier
Leksaker barn

Nya barn-leksaker 2016

Vi tyckte det var passande att lägga till ”barn” före leksaker i rubriken då vi vet att det aldrig funnits mer leksaker för vuxna än vad det gör 2016… Denna artikel kommer dock handla om nya roliga leksaker för de mindre barnen som kommit ut eller eller är på väg ut på marknaden 2016. Vissa av dessa kommer att ta ett tag innan de kommer till Sverige, och vem vet vad de får för namn då. Hur som helst finns alla leksaker i artikeln att köpa online!

Leksaker för barn 2016

De bästa leksakerna från den årliga leksaks-mässan i London är en bra utgångspunkt (i år handlar det mycket om att lära sig samtidigt som man har kul):

SAM LABS är en leksak som stimulerar lärande och ger barnen en kul och lekfull inblick i hur man kan programmera. Kommer kosta från ett par hundra kronor i Sverige.

MEL CHEMISTRY är också en lärande leksak som ger en inblick i kemins värld för barnen. Leksaken har flera teman, varav ett exempel är ”kemin hos monster.

Många barn tjatar nog om sina föräldrar på att de ska få en drönare. Dessa är dock lite väl dyra, och inte så lite farliga. Under året kommer det dock en ”mikro drönare” för barnen, Micro Drone 3.0. Den kan flyga upp till 500 meter (30 meter om den styrs via en Smart phone).

Drönare för barn

Nyheter från senaste året:

En mycket rolig nyhet är att Google gått samman med Mattel och har återuppfunnit den gamla klassiska View-master som så många av oss minns från barndomen. När den första modellen kom på 30-talet var den faktiskt en leksak för vuxna. I Googles nya tappning så har leksaken gått in i 2000-talet och är rejäl upphottad. Den är numera en 3-D-Virtual reality maskin, som man kopplar en mobiltelefon till. Årets leksak kanske? I alla fall är den en ett billigare alternativ till Virtual reality-spelen som förväntas släppas under 2016 (vi tror heller inte att dessa nya spelmaskiner, som går ut på att man sätter en hjälm med en skärm på huvudet, kommer vara värst nyttiga för barn).

Tack vare förr förra årets Lego-film har Lego etablerat sig som den fysiska leksaken nummer ett. Detta har i sin tur fört med sig det positiva att leksakstillverkare mer än på länge fokuserar på leksaker som stimulerar kreativt byggande och problemlösande.

En populär leksak är för barn i 7-årsåldern årsåldern är Mighty Makers. Detta är en serie med leksaker som riktar in sig på tjejer från 7 år och uppåt. Byggnadsdelarna som ingår i  detta leksaksset är allt från Pariserhjul till växthus. Leksakerna uppmuntrar tjejer att bygga och rollspela.


En annan populär ny leksak är K-Force som går ut helt på att bygga upp och sen rasera. Vilket barn kan motstå ett sådant upplägg? Setet består av 8 typer av ”förstörare” (blasters) och olika typer av ”måltavlor” som barnen först får bygga upp.

Leksaker inspirerade av filmer och dataspel regerar marknaden

Dumma mej 2 kom under året och filmens små gula krabater fick då få en ny leksakskollektion. Många tror att dessa Dumma-mej-figurer kommer att bli årets mest sålda prylar för barn.

Apropå populära filmer. Star Wars kommer med en ny film under julen. Den är inte direkt barnvänlig (för de mindre barnen rekommenderas Star Wars lego-spelet som kommer under 2016), men väldigt många barn kommer vill ändå ha ett eget lasersvärd nu. Info om var du kan köpa lasersvärd. 

Andra populära leksaker från filmens och spelens värld som nyligen släppts: Lego´s Minecraft (baserat på det svenska succéspelt Minecraft), Jurassic Park-figurer (som också fick en ny film nyligen), Transformers (håll ögonen öppna efter den nya Optimus Prime-bilen som är en alldeles fantastisk leksaksbil som kan förvandlas till allt möjligt) och Avengers-figurer, samt en leksaksbil i form av en Aston Martin DB5, från senaste James Bond.

Om ni inte gillar att barnen hela tiden leker med moderna leksaker eller elektroniska prylar rekommenderar vi att ni kollar in denna artikel om klassiska gamla sällskapsspel. 

Eller varför inte denna artikel med tips på pedagogiska leksaker?