Kategorier
Barnkläder

Tips på vinterjacka för barn och allmänt om vinterkläder 2023-2024

Vinterjacka Isbjörn of Sweden

Vinterkläder är ofta väldigt dyra så det gäller att kunna konsten att ”sträcka garderoben” så mycket som möjligt om man har en stram budget, och förstås, spara lite pengar genom att handla online (allra billigast blir det dock att handla på mellandagsrean i slutet av januari) Vinterkläder, jackor som overaller och mössor, i högsta kvalitet köper du lämpligast på CDON, som har märken som Fjällräven, Urberg, Lundhags, Helly Hansen, etc. En spännande nyhet i år är bland annat Jack Wolfskin – Zenon kids. Se även utmärkta webbutiken för barn – Babyshop.

En av de många anledningarna till att så många barn älskar sommaren är att de får ha minimalt 28 klumpiga kläder på sig. Barnen tycker ofta att vinterkläderna, allt från vinterjackan till de tunga vinterskorna är ett allmänt gissel. De är otympliga, varma och tar evigheter att få på sig.

Att välja rätt vinterjackor eller overaller åt barnen kan vara lika vanskligt som att få dem att ha dem på sig!

Tips till att köpa vinterjacka åt andra vinterkläder åt barnen 2023-2024

Den bästa vinterjackan för barn varje år är en jacka som är varm, bekväm och funktionell. Den bör också vara tillverkad av ett material som är vattentätt och vindtät. Vissa av de bästa vinterjackorna för barn i år inkluderar:

  • The North Face Freedom Insulated Jacket: Denna jacka är tillverkad av ett vattentätt och vindtätt material och har en fyllning av 600-fills dun som håller ditt barn varmt i kallt väder. Jackan har också en huva med dragkedja och en justerbar midja för att hålla värmen inne.
  • Patagonia Nano Puff Jacket: Denna jacka är tillverkad av ett vattentätt och vindtätt material och har en fyllning av syntetiskt dun som håller ditt barn varmt och bekvämt i kallt väder. Jackan är också mycket lätt och packbar, så den är perfekt för att ta med på utflykter eller till lekplatsen på skolan.
  • Marmot PreCip Eco Jacket: Denna jacka är tillverkad av ett vattentätt och vindtätt material och har en huva med dragkedja och en justerbar midja för att hålla värmen inne. Jackan har också en avtagbar huva och är tillverkad av ett återvunnet material, vilket innebär den är bra för miljön.

När du väljer en vinterjacka för ditt barn är det viktigt att ta hänsyn till barnets ålder, aktivitetsnivå och väderförhållandena där du bor. Det är också viktigt att välja en jacka som är bekväm att bära och som har en stil som ditt barn gillar.

Riktig vinterjacka åt barn

Det första tipset är att du tar med barnen när du väljer ut vinterplaggen så de får vara med och tycka till. Ju mer bekväma de känner sig med kläderna ju mindre gnäll blir det när de ska bära dem. Låt barnen ha sista ordet om sina kläder även om inte du själv kanske gillar stilen eller färgerna. Huvudsaken är att kvaliteten är hög (de billigaste vinterjackorna brukar inte ens hålla en säsong).

Frestas inte att köpa en större storlek så barnet kan växa i kläderna tills nästa säsong. Alla barn växer i olika takt, och dessutom upplever de plagget extra obekvämt om det är för stort. Ärmarna ska täcka handlederna, och jackan ska vara omslutande, men inte sitta för tajt. Jackan ska vara tillräckligt rymlig för att det ska gå att få på barnet en extra tröja under jackan.

Anpassa vinterjackan efter klimatet. Om du bor söderut och vädret skiftar mellan regn och kyla så ska vinterjackan vara vattentät, och lång nog att täcka barnets bakdel. Att jackan är utrustad med huva är ett måste.  Om ditt barn leker mycket i snön och slasket är det viktigt att materialet inte suger åt sig väta fort.

Med våra växlande vintrar som vi haft de senaste åren så kan det vara ett måste att du köper två olika vinterjackor åt barnet. En jacka som inte är så varm, eller som har avtagbara delar när det är mildväder och en riktigt varm och fodrad vinterjacka.

Tänk på säkerheten i bilen!

Glöm inte att ta av barnen vinterkläderna när de åker bil!

Läs också våra tips på att hitta rätt höstjacka, respektive vårjacka eller regnkläder åt barnen. Tips barnmössa.