Kategorier
Nöjesfält

Gröna Lund 2020 – nyheter och information om öppettider och priser

Gröna Lund logo 2019

Gröna Lund presenterar inga större nyheter 2020 (dessa kommer snarare 2021) men däremot kommer man öppna senare än vanligt på grund av Coronaviruset. Just Corona kommer också med stor sannolikhet påverka hur man upplever Gröna Lund på plats, dvs. mer avstånd mellan människor etc. De återkommer dock med mer information om detta närmare öppningsdatum. Värt att tänka på är att så länge som Folkhälsomyndigheten inte tillåter offentliga tillställningar för fler än 50 personer kommer det vara svårt att öppna överhuvudtaget. Gröna Lund planerar dock en ”omsorgsfull öppning” när detta blir möjligt.

Gröna Lund ställer också, in med anledning av Corona, alla musik och teaterföreställningar. 

De senaste åren har nyheterna på Gröna Lund, varit få men ändå bjudit på åkturen Eclipse, “världens största Starflyer”, och House of Nightmares vilket är ett modernt skräckhus, samt höghöjdsattraktionen Ikaros, som för dig 95 meter upp i luften, vinklar sätet i 90 grader så du har ansiktet mot marken…sedan kommer det hastiga fallet!

Tjej åker Gröna Lund-attraktionen Ikaros
Ikaros

Den stora nyheten vad det gäller karuseller eller åkturer för barnen 2020 så bjuder Gröna Lund inte på så mycket. Men dock har man planerat en super-attraktion 2021, nämligen en ny bergochdalbana som ger en “superhjälte-känsla”.

En av de bästa åkturerna annars är fortfarande Eclipse, som är en så kallad starflyer, som är en 121 meter hög slänggunga (världens högsta i sitt slag) som svingar runt sina passagerare i hela 70 kilometer i timmen! Är man helt omänskligt oberörd av denna åktur (det tror vi ingen kan vara) så kan man om inte annat njuta av den fenomenala utsikten över Stockholm!

Eclipse

Tips på boende Stockholm.

I fem år har piratshowen Kapten Knallröds Piratäventyr varit en stor favorit hos barnen. Vi har dock inte sett någon information om att den återkommer 2018.

Andra saker som rekommenderas för barnfamiljer är “Barnens egen timme” (det Lilla Området med karuseller för de mindre öppnar 10:00 under högsäsong), samt barnföreställningarna på Lilla Scen.

K0nsertsommaren domineras annars av artister som Petter 3/5, Icona Pop, 23/5, och Molly Sanden 16/8

Öppettider Gröna Lund 2020

  • Gröna Lund skulle ha haft premiär i april med en säsong som varar fram till slutet av september. Räkna med att de öppnar senare och stänger senare i år på grund av Corona.
  • Under högsäsongen är det Lilla Området med barnkaruseller öppet från klockan 10. Hela Gröna Lund öppnar från klockan 11.
  • Ordinarie öppettider för Grönan är från 10:00 till 23:00.

Priser 2020

  • 0-6 år gratis
  • 7-64 år 120 (på konsertkvällar kostar biljetten cirka 200)
  • 65+ gratis
Säsongskortet Det Gröna Kortet kostar 270 kronor och ger gratis entré från det att nöjesfältet öppnar i april tills det stänger i september. Guldkortet kostar 1599 och ger utöver fri entré även ett åkband per dag.

Har vi kanske missat någon viktig information om Gröna Lund 2017? Skriv en kommentar till oss nedanför här i så fall!

3 svar på ”Gröna Lund 2020 – nyheter och information om öppettider och priser”

Hej! Jag tror ni har skrivit fel. Ni menar väl att resten av parken öppnar klockan 11.00 inte 23.00, för det är ju då den stänger? Eller ska ni ha öppet dygnet runt i sommar? ;P

Vi är ett boende för ungdomar inom Stockholms Stad som ska till Gröna Lund på söndag kl 13:00. Vi kommer att ha en rekvisition med oss, då vi inte har kontanter. Går det bra med rekvisition?

Är ni öppet på midsommardagen 2019? och Skansen?

Kommentera