Kategorier
Nöjesfält

Gröna Lund 2022 – nyheter och information om öppettider och priser

Gröna Lund logo 2019

Den stora nyheten på Gröna Lund 20220 är att konsertsommaren äntligen är tillbaka med över 50 konserter.

De senaste åren har nyheterna på Gröna Lund, varit få men ändå bjudit på åkturen Eclipse, ”världens största Starflyer”, och House of Nightmares vilket är ett modernt skräckhus, samt höghöjdsattraktionen Ikaros, som för dig 95 meter upp i luften, vinklar sätet i 90 grader så du har ansiktet mot marken…sedan kommer det hastiga fallet!

Tjej åker Gröna Lund-attraktionen Ikaros
Ikaros

Den stora nyheten vad det gäller karuseller eller åkturer för barnen 2022 så bjuder Gröna Lund inte på så mycket.En av de bästa åkturern annars är fortfarande Eclipse, som är en så kallad starflyer, som är en 121 meter hög slänggunga (världens högsta i sitt slag) som svingar runt sina passagerare i hela 70 kilometer i timmen! Är man helt omänskligt oberörd av denna åktur (det tror vi ingen kan vara) så kan man om inte annat njuta av den fenomenala utsikten över Stockholm!

Eclipse

Tips på boende Stockholm.

I flera år har piratshowen Kapten Knallröds Piratäventyr varit en stor favorit hos barnen. Vi har dock inte sett någon information om att den återkommer 2022.

Andra saker som rekommenderas för barnfamiljer är ”Barnens egen timme” (det Lilla Området med karuseller för de mindre öppnar 10:00 under högsäsong), samt barnföreställningarna på Lilla Scen.

Öppettider Gröna Lund 2022

  • Gröna Lund har premiär i april (24) med en säsong som varar fram till slutet av september.
  • Under högsäsongen är vanligtvis det det Lilla Området med barnkaruseller öppet från klockan 10. Hela Gröna Lund öppnar från klockan 11.
  • Ordinarie öppettider för Grönan är från 10:00 till 23:00.

Priser 2022

Säsongskortet Det Gröna Kortet kostar 395 kronor och ger gratis entré från det att nöjesfältet öppnar i april tills det stänger i september. Guldkortet kostar 1699 och ger utöver fri entré även ett åkband per dag.

Har vi kanske missat någon viktig information om Gröna Lund 2022? Skriv en kommentar till oss nedanför här i så fall!

3 svar på ”Gröna Lund 2022 – nyheter och information om öppettider och priser”

Hej! Jag tror ni har skrivit fel. Ni menar väl att resten av parken öppnar klockan 11.00 inte 23.00, för det är ju då den stänger? Eller ska ni ha öppet dygnet runt i sommar? ;P

Vi är ett boende för ungdomar inom Stockholms Stad som ska till Gröna Lund på söndag kl 13:00. Vi kommer att ha en rekvisition med oss, då vi inte har kontanter. Går det bra med rekvisition?

Är ni öppet på midsommardagen 2019? och Skansen?

Stängt för kommentering.