Kategorier
Tips

De vackraste julgranarna och finaste julbelysningen någonsin

Företeelsen att tävla i spektakulär julbelysning och vem som har den finaste granen uppstod förmodligen i USA men är numera att betrakta som ett globalt fenomen .Ta Sverige som exempel, åk ut i vilken landsbygd som helst och det ena huset efter det andra lyser som Las Vegas i granskogarna. I städerna ser varje stad med någon som helst självaktning dessutom till att ha en så fin och ståtlig julgran som möjligt på torget. Men ur ett globalt perspektiv står sig de flesta svenska städers julpyntning ganska slätt med världens storstäder…

Tröttnat på sladdarna till julgranen, och på att du är begränsad till att ställa den i närheten av el-uttaget? Kolla då in den fiffiga trådlösa julgransbelysningen! Finns att köpa till rabatterat pris på nätet. Vi återkommer inför nästa säsong med den mest lämpliga aktören (den tidigare vi länkade till har utgått).

Världens vackraste julgran

Vi kanske inte associerar Italien med julgranar i första hand men den årliga granen i Rom på Piazza Venezia i Rom är ingen lek.

Gran i Rom

Världens mest förmodligen kända julgran går varje år att beskåda i New York, närmare bestämt vid Rockefeller Center. Avtäckningen är en stor händelse i New York.

Världens kändaste julgran

Julgranen i Paris stora köpcentrum Lafayette brukar vara otroligt vacker som sig bör för en fransk huvudstad.

Paris

En klar överraskning på listan över världens finaste julgranar är helt klart den i Rio de Janeiro. Granen nedanför är från förra året. Den är till råga på allt flytande… Mycket spektakulärt.

Världens finaste julbelysning

The Luberto Home i Boston USA uppvisade för några år sedan (vi antar att det är samma visa varje år) en magiskt vacker julbelysning! Den elräkningen vill vi dock inte ärva…

Vackert julpyntat i Boston

Det är inte bara granen som är vacker vid Rockfeller Center i New York. Den omkringliggande belysningen och pyntningen överlag brukar hålla högsta världklass.

New York

James Bonds casino Monte Carlo i Monaco brukar bjuda på en vacker, elegant och lagomt nedtonad julbelysning.

Monte Carlo

En klar vinnare vad det gäller såväl mäktiga julgranar som fin julbelysning i Oceanien brukar vara Sydney i Australien.

Julpyntat och fint i Australiens största stad

Läs dessutom våra tips med julpyssel för barn.

Tips på var man kan köpa (eller tillverka själv) juldekorationer och pynt.

Julklappar för barn

Ett svar på ”De vackraste julgranarna och finaste julbelysningen någonsin”

Värdens finaste julbelysning finns i hamnen i Mousehole och är poppis bland barnen eftersom den tar hjälp av sanden och vattnet. 🙂

Kommentera