Kategorier
Tips

Födelsedagskalas|härliga tips på kalas för välgörenhet och omtanke

Barn blåser ut ljus på sin födelsedagOm du tycker att dina barn redan har allt de kan tänkas behöva varför inte anordna ett födelsedagskalas i välgörenhetens tecken? Be de andra barnens föräldrar att istället för att köpa presenter donera pengar till utsatta barn. Om barnen själva får vara med och välja vad de vill donera till är det än mer lärorikt för dem.

Ett annat, ännu mer pedagogiskt, alternativ är att barnen samlar ihop sina gamla leksaker och kläder som de tycker att de blivit för gamla för. Sedan tar de med alla sina gamla grejer till födelsedagsbarnets kalas där man tillsammans går vidare till närmaste station för Röda Korset, Frälsningsarméen eller liknande, och lämnar in sina kläder, böcker, filmer och leksaker. Sedan går ni tillbaka till födelsedagskalaset och äter tårta och dricker saft bland ballonger och konfetti nöjda och glada över att ni hjälpt till. Du kommer bli förvånad över hur roligt barnen tycker det är att kunna hjälpa andra barn!

Tips på bra butik med tillbhör för oliak typer av barnkalas, samt presenter med mera hittas på Partykungen. Bra priser!

Ytterligare ett kul sätt att aktivera barnen för välgörande ändamål är att de under födelsedagskalaset får i uppgift att rita fina kort och målningar åt barn som ligger på sjukhus. De kan också sy nallebjörnar och klistra ihop andra fina saker som de kan ge till barn som har det svårt. Den som varit liten och allvarligt sjuk någon gång vet hur det värmer att veta att andra barn tänker på en.

Istället för att dela ut ”goodiebags” (kalaspåsar) till barnen på kalaset kan du spendera pengarna på något välgörande ändamål och köpa ballonger med texten ”Tack”! till barnen som kom på födelsedagskalset. Barnen blir minst lika glada av att få ballonger istället för en kalaspåse. Nyttigare är det också.

Födelsedagskalas barnTack till den amerikanska sajten coolmompicks som gav oss idéen till denna artikel. Vi är dåliga på välgörenhet i allmänhet i Sverige, och att involvera barn i den i synnerhet. Det krävs dock så himla lite att göra skillnad.

Läs även: allmänna tips på barnkalas, samt några riktigt roliga (men i vissa fall dyra) kalastips. 

Har du tips på hur man på ett födelsedagskalas på ett enkelt och roligt sätt kan få barnen att aktivera sig och hjälpa andra barn? Skriv gärna en kommentar nedan.

Barn håller varandra i handen
Fira födelsedagen med välgörenhetstema