Kategorier
Barnkläder

Höstjackor barn 2023

Att välja höstjacka åt sitt barn är inte alltid så lätt. Man vill ju att de ska uppfylla de tre viktiga kriterierna; det vill säga att de är funktionella, billiga och snygga. Förr var det väldigt svårt att hitta en jacka som var både fin, tålig och billig. Men utbudet har, tack vare Internet, ökat mycket de senaste åren och pressat ner priserna (inte minst för att webbshoppar inte behöver sitta på stora lager).

Obs, vi rekommenderar att du läser vår artikel om regnkläder för barn, där hittar du länkar till butiker på nätet som säljer billiga, och samtidigt riktigt bra, höstjackor för barnen.

Vilken typ av höstjacka är bäst för barnet?

Skaljackor är bra då de står emot väta mycket bra. Helly Hansen gör till exempel en mycket bra skaljacka som är perfekt för svenskt höstväder.

Moderna skaljackor är tillverkade i ett så kallat funktionsmaterial, som någon form av laminering eller Gore-Tex. Skaljackorna finns som tvålagers, trelagers , och halvlagers (ett nätliknande skydd sitter fast på insidan av jackans membran).

En vattentät och tunn fleecejacka är också bra. Sätt på barnet tjocka tröjor eller koftor under fleecejackan när det blir kallare.

Märken som säljer bra jackor inför hösten är bland annat Helly Hansen och Didrikson. Även Hm har ett bra rykte vad det gäller denna typen av kläder och lager 157 likaså. Undvik de värsta lågprisvaruhusen som ofta erbjuder billigt skräp.

Didriksons kollektion av skal- och vindjackor 2023 är som vanligt riktigt fina (bild nedan är fjolårets kollektion). Är man ute efter absolut bästa kvalitet bör man dock vända sig till Sveriges alltjämt bästa webbutik CDON (som har massor av svenska kvalitetsmärken som Helly Hansen, Fjällräven, etc). CDON har för övrigt också ett bra utbud av billiga höstjackor för barnen.

Att välja höstjacka för barnet

När du väljer en höstjacka för ditt barn, är det viktigt att ta hänsyn till väderförhållandena där ni bor. Om ni lever i ett kallt klimat kan en vattentät och vindtät jacka vara ett bra val. Å andra sidan, om ni har ett milt klimat kan en jacka tillverkad av andningsbart material vara mer lämplig.

Fundera även över ditt barns aktivitetsnivå. Är ditt barn mycket aktivt, kan det vara fördelaktigt att välja en jacka med bra andningsförmåga, så att det håller sig torrt och bekvämt även under svettiga aktiviteter.

Tänk på ditt barns personliga smak när du väljer jacka. Se till att välja en stil och design som ditt barn gillar och känner sig bekväm i. Om barnet tycker om jackan, är det mer benäget att bära den med glädje.

När du utvärderar alternativen för höstjackor, tänk även på att en justerbar midja och ärmar ger en bättre passform och gör det möjligt att hålla värmen inne. En jacka med huva kan också hjälpa till att hålla barnets huvud varmt och skydda mot vind och regn.

När det gäller materialval, finns det flera alternativ att överväga. Bomull är andningsbart och lätt, men inte vattentätt. Polyester är vattentätt och slitstarkt, men inte lika andningsbart som bomull. Fleece är mjukt och varmt, men inte vattentätt. Dun ger mycket värme, men är inte vattentätt. Syntetiskt dun är vattentätt och slitstarkt, men kanske inte lika varmt som dun. Välj det material som passar bäst för det typ av väder ni förväntar er i höst.

Sammanfattningsvis, när du väljer en höstjacka för ditt barn, tänk på både väderförhållanden och barnets aktivitetsnivå, samt välj en jacka som passar barnets personliga stil och preferenser. Med rätt val kommer din lilla att kunna njuta av höstens äventyr med komfort och stil.

Urval ur Didriksons kollektion

Artikel med tips om bra vårjackor för de små.

Tips på höst- och vinterskor för barnen.

Guide till vinterjackor och andra vinterkläder.

Mössa åt barnet.

Vilken är den bästa och mest prisvärda höstjackan du hittat åt ditt barn denna höst? Lämna gärna en kommentar och en länk här nedanför.