Kategorier
Barnkläder

Höstjackor barn 2022

Att välja höstjacka åt sitt barn är inte alltid så lätt. Man vill ju att de ska uppfylla de tre viktiga kriterierna; det vill säga att de är funktionella, billiga och snygga. Förr var det väldigt svårt att hitta en jacka som var både fin, tålig och billig. Men utbudet har, tack vare Internet, ökat mycket de senaste åren och pressat ner priserna (inte minst för att webbshoppar inte behöver sitta på stora lager).

Obs, vi rekommenderar att du läser vår artikel om regnkläder för barn, där hittar du länkar till butiker på nätet som säljer billiga, och samtidigt riktigt bra, höstjackor för barnen.

Vilken typ av höstjacka är bäst för barnet?

Skaljackor är bra då de står emot väta mycket bra. Helly Hansen gör till exempel en mycket bra skaljacka som är perfekt för svenskt höstväder.

Moderna skaljackor är tillverkade i ett så kallat funktionsmaterial, som någon form av laminering eller Gore-Tex. Skaljackorna finns som tvålagers, trelagers , och halvlagers (ett nätliknande skydd sitter fast på insidan av jackans membran).

En vattentät och tunn fleecejacka är också bra. Sätt på barnet tjocka tröjor eller koftor under fleecejackan när det blir kallare.

Märken som säljer bra jackor inför hösten är bland annat Helly Hansen och Didrikson. Även Hm har ett bra rykte vad det gäller denna typen av kläder och lager 157 likaså. Undvik de värsta lågprisvaruhusen som ofta erbjuder billigt skräp.

Didriksons kollektion av skal- och vindjackor 2022 är som vanligt riktigt fina (bild nedan är fjolårets kollektion). Är man ute efter absolut bästa kvalitet bör man dock vända sig till Sveriges alltjämt bästa webbutik CDON (som har massor av svenska kvalitetsmärken som Helly Hansen, Fjällräven, etc). CDON har för övrigt också ett bra utbud av billiga höstjackor för barnen. Se också utmärkta Babyshop!

Urval ur Didriksons kollektion

Artikel med tips om bra vårjackor för de små.

Tips på höst- och vinterskor för barnen.

Guide till vinterjackor och andra vinterkläder.

Vilken är den bästa och mest prisvärda höstjackan du hittat åt ditt barn denna höst? Lämna gärna en kommentar och en länk här nedanför.